Свидетелка на инцидента с клон: Дълго време ще чувам воя на пострадалия мъж!

0
Разкази на очевидци на инцидента във Варна
Разкази на очевидци на инцидента във Варна

Разкази на очевидци на инцидента във Варна

Вчера в центъра на град Варна голям клон падна и сериозно рани мъж, който е настанен в болница с фрактура на прешлени. Инцидентът е станал в градски парк, като свидетели разказват за шока, който са преживели при случилото се.

„Стоях на пейката с детето, когато чух звук от падането на клона и след това стенанията на пострадалия. Стреснах се много и дълго време няма да забравя този момент“, сподели пред NOVA очевидката Николинка Драганова, която е била наблизо по време на инцидента.

Друг свидетел, Иларион Ананиев, добавя: „Бях на терасата, когато чух женски писък, а след това и мъжки глас. Първоначално си помислих, че мъжът е паднал от тротинетката, която стоеше до него, но после видях голямото дърво. Никой не обръща внимание на изсъхналите дървета, въпреки че наблизо има детски парк.“

Геодезистът Ивайло Добрев изрази мнение, че този проблем е резултат от липсата на адекватни мерки от страна на градската управа: „В този парк имаше описани девет дървета, които не бяха премахнати навреме. Тези дървета са неподходящи за градска среда поради краткия им живот и шиповете, които имат. Опасни са за хората, а паркът е за тях – тук седят родителите ни и играят децата ни.“

От своя страна, Христина Костадинова, началник на отдел „Общинска инфраструктура“ в Община Варна, увери, че контролът върху зелената система на града се осъществява целогодишно: „Не можем да потвърдим дали дървото е било опасно преди инцидента. Назначена е санитарна експертиза, която ще определи необходимите действия по отстраняването на дървото и обезщетението на пострадалия.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    русе
    Преди няколко дни изсъхнала 10м бреза се строполи на детска площадка зад блок Вела Пискова. Жертви нямаше, защото се случи през нощта. Пред блокът (Вела Пискова) има други 2-3 изсъхнали брези над 7-8м високи и липи. Кмета, най-накрая издайте заповед за премахване на изсъхналите дървета в кв. Възраждане. Чакаме от март 2023г за това!!! Ако се случи нещо подобно както във Варна 1 000 000лв в съда ще ви вземе всеки пострадал!!!
  • 4
    1
    Русенец
    Преди няколко дни в Русе по ул. Чипровци се строполи високо изсъхнало дърво и Слава Богу, не нарани човек. По същата улица има няколко изсъхнали дървеса, но никой (общината) не ги премахва.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари