Община Русе търси кой да санира 7 блока без да е осигурено финансиране

0
Обществената поръчка е обявена, но няма подписани договори или споразумения, гарантиращи необходимото заплащане
Обществената поръчка е обявена, но няма подписани договори или споразумения, гарантиращи необходимото заплащане Снимка: БГНЕС / Архив

Обществената поръчка е обявена, но няма подписани договори или споразумения, гарантиращи необходимото заплащане

Община Русе обяви обществени поръчки за саниране на седем жилищни блока, но финансирането на тези дейности все още не е осигурено. Проектите се очаква да бъдат финансирани чрез безвъзмездни евросредства по Плана за възстановяване и устойчивост, което означава, че етажната собственост няма да има финансово участие.

Въпреки това, към момента на обявяване на поръчките, средствата все още не са на разположение. Общината посочва, че въпреки включването на проектите в списъка на одобрените по Националния план за възстановяване, липсват подписани договори или споразумения, гарантиращи необходимото финансиране.

Сред блоковете, които предстои да бъдат санирани, най-голям бюджет е предвиден за блок „Боримечка“ – 4 018 691 лева. Следват блок „Явор“ с 3 770 186 лева и блок „Ела“ с 2 477 575 лева. Останалите блокове, които ще бъдат обновени, са блок „Тиса“ с 2 010 349 лева, блок „Лисец“ с 1 979 447 лева, блок „Ильо Войвода“ с 1 517 096 лева и блок „Лена“ с 915 387 лева.

Поръчките обхващат инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор, като основният акцент е върху подобряване на енергийните характеристики на сградите чрез внедряване на устойчиви и високоефективни мерки.

Въпреки че проектите са в процес на подготовка, липсата на осигурено финансиране на този етап поставя под въпрос кога точно ще започнат строителните дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Виктор Маринов
    Внимавайте ако домоуправител ви е Цветелин Ценков Цонев. Този "професионалист" тръгна да ме съди за неплатени такси, но осъденият се оказа той. Окончателно! Съдът отсъди, че той не е домоуправител. Много поразии може да ви направи след като не е домоуправител. Написал съм си и името за да не е анонимно. Ако искате да го разкарате, но не знаете как, мога да ви помогна съвсем безплатно.
  • 1
    6
    абе що ревете
    За имотите на хората?!? Гледайте си вашите! Нашия блок си го санирахме сами, без да чакаме милостиня и поради това контролът беше жесток и изпълнението качествено! Както е рекъл ингилизинът, не съм толкова богат за евтини работи!
  • 0
    5
    конструктор до архитектчету
    В Здравец блоковете строени 1960 до 1970 година, след големите земетресения, потъванията, които имат.. колко години още ще живеят бетоните на тези куптори, при условие, че всички са си разбили фасадните панели на макс за да усвоят цели 1,50 м2 от терасата към кухнята си, па някой даже и към хола. Според мен е един тръс между 6,1 и 6,3 и край на риболова.. Това е като да санираш кирпичена къща, или на свинче - звънче... баба, както и да я гримираш, както и да я напудриш все ще си е на 60 години. В Стара Загора преди години падна един фасаден панел заради изгнили заварки... очаквайте продължение
  • 4
    4
    Хаха
    А може ли кмета до края на мандата си да бъде без заплата, ще е много добре.
  • 3
    3
    архитект
    В квартал Здравец има санирани доста блокове панелен тип на около 50-60 години. Като нови са . Фасада, интериор, тротоари, стълбище , дограми, изолации . В други квартали също има много добре комплексно санирани блокове . Така и цената на тези апартаменти става максимална.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари