Само една фирма иска да достави мобилната станция за контрол на въздуха в Русе

0
Мобилната станция е предназначена да извършва непрекъснати измервания и изследвания на различни химични компоненти във въздуха
Мобилната станция е предназначена да извършва непрекъснати измервания и изследвания на различни химични компоненти във въздуха Снимка: Община Бургас / Архив

Община Русе обяви обществена поръчка на стойност 316 хиляди лева без ДДС

Само една фирма иска да достави мобилната станция за контрол на въздуха в Русе.

Община Русе обяви обществена поръчка на стойност 316 хиляди лева без ДДС за доставка, изграждане и въвеждане в експлоатация на преместваема автоматична станция за контрол на атмосферния въздух. Единственият кандидат за изпълнение на проекта е фирма "ЛАБКОНСУЛТ ЕООД". Компанията предложи цялостно решение, включващо доставка, изграждане и обучение на оператори за управление на станцията.

Мобилната станция е предназначена да извършва непрекъснати измервания и изследвания на различни химични компоненти във въздуха. Тя ще може да отчита наличието на фенол, бензен, толуен, М-ксилен, О-ксилен, Р-ксилен, нафтален, О-крезол и М-крезол. Измервателният обхват на станцията ще бъде от 0 до поне 10 пъти от съответните норми, определени в националното законодателство. Станцията ще бъде съобразена с изискванията на Наредба №14/1997 г. и Наредба №12/2010 г., които определят пределно допустимите концентрации на вредни вещества в атмосферния въздух.

Технологията, върху която ще се основава станцията, е „Open-Path” – отворено измервателно трасе в пространството. Тази технология позволява използването на метода DOAS (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия), описан в стандарта БДС EN 16253. Тя предоставя възможност за детайлно и прецизно измерване на атмосферни замърсители, което е от особено значение за оценка на качеството на въздуха в градска среда.

Проектът включва също така обучение на персонал, който ще оперира и поддържа станцията. Това е ключов аспект, тъй като гарантира, че системата ще бъде управлявана от компетентни специалисти, способни да интерпретират данните и да вземат съответните мерки за подобряване на качеството на въздуха в града.

Включването само на един кандидат в търга поражда въпроси относно конкуренцията и избора на доставчик, но "ЛАБКОНСУЛТ ЕООД" има възможността да предостави високо качество на изпълнение и гаранции за ефективността на предложената система. Остава да се види какви ще бъдат резултатите от процеса на оценка и дали предложението на фирмата ще отговори на всички изисквания на Общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    За чист въздух
    Най доброто е изобщо тези замърсяващи производства да ги няма в града ни. Извън града им е мястото. А камионите и автомобилите не замърсяват толкова много, защото автопарка в Градът Русе е доста добър. По селата е трагично.
  • 3
    3
    янкомикура
    На менчо май всички конкурси са му с един кандидат, само конкурса за 2ра буля беше с много кандидатки
  • 7
    2
    123456
    Дая сложат до монтипету!
  • 12
    1
    Състезанието с един кон
    буди съмнения. Но и досегашните измервания предимно на фини прахови частици не са достатъчни.То не бе ремонти, то не бе немиене на улиците, как да са в норма.Тук са посочени химически съединения, с които ни тровят предприятията.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари