Обрат във времето в Гърция

0
От летни жеги към дъжд и бури
От летни жеги към дъжд и бури Снимка: Асен Игнатов / Архив

От летни жеги към дъжд и бури

След почти седмица на летни температури, Гърция се подготвя за рязък обрат във времето. Според информация от вестник "Катимерини", от неделя следобед до понеделник се очаква значително захлаждане, като температурите в някои райони могат да паднат до 9 градуса по Целзий.

Националната метеорологична служба на Гърция прогнозира обилни валежи и бури в няколко региона на страната. Най-засегнати ще бъдат източна Македония, Тракия и островите в северната и източната част на Егейско море. Дъждовете няма да подминат и други популярни туристически дестинации като Спорадските и Цикладските острови, както и островите Крит и Евия.

Промяната във времето ще бъде съпроводена и от засилване на вятъра. Очаква се той да духа от север-северозапад със скорост от 6 до 8 бала по скалата на Бофорт. Добрата новина е, че с напредването на деня в понеделник, силата на вятъра ще намалее.

Що се отнася до температурите, те ще бъдат значително по-ниски от характерните за това време на годината. В северната част на Гърция максималните стойности няма да надвишават 22 градуса по Целзий. В останалите части на страната се очакват температури между 23 и 26 градуса по Целзий.

Тази внезапна промяна на времето идва като изненада за много гърци и туристи, които са се наслаждавали на летни температури през последната седмица. Метеоролозите съветват жителите и гостите на страната да бъдат подготвени за по-хладно време и да вземат необходимите предпазни мерки при пътуване или планиране на открити дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари