Областният управител на Русе посети водеща мелница в Северна България

0
Драгомир Драганов подчертава важността на сътрудничеството между бизнеса и властта
Драгомир Драганов подчертава важността на сътрудничеството между бизнеса и властта Снимка: Областна администрация - Русе

Драгомир Драганов подчертава важността на сътрудничеството между бизнеса и властта

Драгомир Драганов, областният управител на Русе, направи посещение в една от най-значимите мелници в Северна България, разположена в град Бяла. По време на визитата си той проведе разговор с Александър Алексиев, управител на фирма "Алимет" ООД.

В хода на срещата Драганов подчерта важността на регионалното развитие и създаването на благоприятна бизнес среда. Той изтъкна: "Насърчаването на инвестициите в по-малките населени места трябва да продължи да е водещ приоритет пред държавната и местната власт. Без развитие на бизнеса, осигуряващ добри възможности за реализация и плащащ данъци няма как да се развива дадена община. Колкото по-успешен е бизнесът, толкова по-богата става съответната община."

Според областния управител, община Бяла се откроява като пример за успешно подпомагане и стимулиране на малкия и средния бизнес, които са основен източник на заетост в региона. Драганов подчерта, че ключът към устойчивото икономическо развитие се крие в ефективното сътрудничество между държавната и местната власт от една страна, и бизнеса от друга.

"Алимет" ООД е водещ производител на брашна в региона, специализиран в производството на бели и тъмни брашна. Компанията е основана през 1990 година и оттогава непрекъснато развива своята дейност в сферата на мелничното производство и търговията със зърнени култури. Днес това е най-голямата и модерна мелница в Русенска област.

Производственият капацитет на мелницата достига впечатляващите 25 000 тона годишно. Фирмата разполага със собствено силозно стопанство с вместимост 10 000 тона, както и с модерен автопарк, включващ специализирани тежкотоварни автомобили тип гондола и брашновоз.

От май 2011 година "Алимет" ООД е официално одобрен производител на брашно по Утвърден стандарт "България" за "Бяло", "Типово" и "Добруджа" брашно. Освен тези специални видове, компанията произвежда и стандартни брашна: бяло брашно Тип 405, Тип 500, Тип 550, Тип 700, типово брашно Тип 1150, както и пълнозърнесто брашно Тип 1850.

Мелницата се отличава и с производството на специализирани видове брашна, предназначени за различни хранително-вкусови продукти като бисквити, вафли и вафлени кори, баници, закуски, козунаци и бутертесто. Фирмата произвежда и пшеничени грисове. Годишното производство на фуражи достига около 2000 тона.

"Алимет" ООД не ограничава дейността си само до българския пазар. Фирмата има силно присъствие и на румънския пазар, което допълнително утвърждава нейната позиция като значим регионален играч в сектора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Твоето име
    Абе този кога работи?
  • 8
    3
    хлебар
    Областния управител кога ще посети руините на бившата Симова мелница и да поиска отговорност от тези говеда кога ще си разчистят боклуците?
  • 8
    2
    Ето го пак този на снимката -...
    Ето го пак този на снимката - поредната ежедневна платена статия...
  • 7
    1
    aha
    Ходил е да проси за изборите
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари