Няма ли кой да спре най-накрая този мобилен оператор "Мтел"?

2

Читател на Dunavmost.bg иска да даде гласност на една тема, която вероятно е болезнена за много хора.

Мартин Барбуков разказва за мобилния оператор Мтел и поредната им некоректна практика за събиране на някакви приходи.

Публикуваме писмото на г-н Барбуков без редакторска намеса:

"Историята е следната. През 2010 година си вземам карта от Loop групата с номер 0883397799. След изтичане на договора през 2012 г. си харесах друг план и отидох да преподпиша. Служителката ми обясни, че избраният от мен план е валиден само за нови карти. Съгласих се да взема такава, въпреки че не ми се разделяше с този номер. На въпроса "Какво се случва с тази карта" ми бе даден отговор, че тя ще стои без план 6 месеца и след това ако не се използва автоматично ще се спре и номера ще бъде свободен. Новият номер, който избрах беше 0883450545 и валидността на договора до 2014 година. Изминаха тези години и отново посетих офис на мобилния оператор с молба картата да бъде спряна. Заплатих последната фактура и отново същата информация: "Шест месеца картата Ви ще стои и ако не се използва ще се заличи". Прекратих си отношенията, заплатих си всичко дължимо минах на друг оператор.

До ден днешен всичко беше наред. На 01.08.2016г. получавам писмо от колекторска фирма за задължения към Мтел по три фактури на стойност 13.31 лв със краен срок за плащане 05.08.2016г. Ако до тази дата не се заплатят, ще бъдат дадени на съдебен изпълнител за принудително събиране. Помислих си, че може да съм пропуснал нещо. Като прочетох внимателно писмото се оказа, че фактурите са за декември 2015, март и април 2016 г. Отидох в офис да получа обяснение и отговора на служител беше, че задълженията са за използване на интернет и такса за включване. На въпроса как карта, която се предполага че трябва да се е деактивирала преди 3 години, трупа сметки за интернет той ми отговори с ирония "Не знам, не мога да Ви отговоря". Продължих да искам логично обяснение на всичко случващо се.

И до ден днешен чувам хора, които казват, че са получили писмо за просрочени с 3 месеца задължения към този оператор и молба за доброволно заплащане и да не се стига до принудително събиране. А при мен дойде директно писмо от колекторска фирма, и то с 5 дневен срок. И по този начин ме оставят без време за реакция. Нито да мога да се защитя, нито да мога да обжалвам и така да заплатя нещо, за което нямам и представа, че съм използвал.

И в допълнение още един въпрос, който зададох в офиса на измамниците: "Бихте ли ми обяснили тогава, как така имам 3 фактури за потребление, при условие че след неплащане на първа фактура 21 дни след издаването й се спират услугите?" и последвалия отговор отново с усмивка и изражение тип "този ме хвана отново неподготвен": "Ами господине, не мога да ви отговоря на този въпрос. Просто заплатете за да нямате проблеми".

Още по-интересни неща започнаха да се случва 1 час по-късно. Толкова ми беше необходим да успея да намеря e-mail и парола за достъп до профила в портала на Мтел, в който е регистриран въпросният номер. След логин и разглеждане на фактурите виждам, че има и четвърта фактура за ноември 2015 година, която е платена. И тогава отново с бясна скорост към офиса им, този път с молба да ми обяснят как се случва това. Последва отговор "Дайте касовата бележка". И пак мои обяснения, че нямам нищо общо с това. В справката за фактури е видно, че 6 месеца преди въпросната платена фактура това нямам издавани други такива. Следователно и номера трябва да е спрян, а аз молба за пускането му не съм подавал.

Поисках да ми бъде издадено уверение в това, че към днешна дата нямам никакви задължения за номер 0883450545 и такова ми бе отказано под претекст, че се издават само на ЕГН, а аз имам да плащам.

Въпросът ми е: Няма ли кой да спре най-накрая този мобилен оператор "Мтел" да прави каквото си иска с хората? Докога ще им бъдат позволявани своеволия? Нека някоя инстанция да се самосезира и да започнат дълбоки проверки срещу тях.

Моля и Комисията за регулиране на съобщенията да направи нещо в защита на хората."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари