Жителите на павликенско село изразиха възмущението си от услугите и обслужването на Виваком

5
Потребителите в село Дъскот настояват за справедливост и стабилна интернет връзка
Потребителите в село Дъскот настояват за справедливост и стабилна интернет връзка Снимка: Асен Игнатов

Потребителите в село Дъскот настояват за справедливост и стабилна интернет връзка

Жителите на село Дъскот, община Павликени, изразиха силно недоволство от качеството на интернет услугите, предоставяни от Виваком. След закупуването на локалния доставчик ТелНет през октомври 2023 година, проблемите с интернет в селото започнаха да се множат, разказват местните жители.

Проблемите започнаха през октомври 2023 година, когато Виваком закупи локалния доставчик ТелНет. Започнаха седмични прекъсвания на услугата, продължаващи над 24 часа, последвани от кратки прекъсвания от няколко часа или минути на ден, и след това пак дълги прекъсвания. Интернета спира при различни метеорологични условия – когато е твърде студено, когато падне сняг, когато има буря, когато е твърде топло, и по всяко друго време“, споделят жителите на Дъскот в сигнал до редакцията на Dunavmost.com.

Те са подали три жалби към Виваком, но до момента не са получили задоволителни отговори или действия за подобряване на услугите. Въпреки обещанията за загриженост и подобряване на качеството, проблемите продължават.

Много от нас нямаха интернет по Коледа, Нова година, по време на рождените ни дни и други важни дати. Нуждите ни са различни – някои ползват интернет за лични нужди или просто за онлайн сърфиране, но други го ползват за работа, видео разговори със семействата си в чужбина, дистанционно обучение, гледане на телевизия и други. Дейността на кметството и пощата също е засегната от липсата на интернет“, споделят потърпевшите.

Един от най-големите проблеми е отказът на Виваком да инвестира в инфраструктурата за кабелен интернет достъп по селата. Според местните, компанията има финансовите възможности да закупува различни локални доставчици из цялата страна, но не желае да подобри услугите в по-малките населени места.

Освен че плащат за услуга, която не получават, от 1 август 2024 година Виваком увеличава месечните такси с един лев. Това означава, че жителите на Дъскот ще плащат повече за по-малко. В допълнение, телефонният номер за обслужване на клиенти на бившия ТелНет се прехвърля към номер 087 123 на Виваком, който е платен за някои потребители.

Въпреки частичните обезщетения, изплатени от Виваком, жителите на Дъскот са недоволни от дискриминационната политика на компанията. Някои са получили 6 лева кредит към сметката си или 10GB мобилен интернет, докато други не са квалифицирани за същото обезщетение, въпреки че всички са били подложени на същите условия на постоянни прекъсвания.

Когато интернетът спря в град Павликени, Виваком го оправи в рамките на 24 часа. Но когато спре в село, минават дни, докато някой дойде да погледне, въпреки че плащаме същите такси като бившите клиенти на ТелНет в града“, коментират жителите.

Жителите на Дъскот са решени да продължат да се борят за потребителските си права и справедливост. Те са недоволни от начина, по който Виваком „разрешава“ проблемите си чрез поглъщане на локални интернет доставчици, оставяйки клиентите без избор.

"Много е лесно да се хвалиш, че си “най-големия“ доставчик на интернет и телевизия, когато си унищожил конкуренцията. Ще продължим да си търсим потребителските права. Справедливостта изисква борбеност.“, заключиха потърпевшите от отношението на телекома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    12
    АнтиВива
    Служителите на тази компания не стават и овце да пасат. Самата компания купува всичко, защото в противен случай никой не би им станал клиент. За съжаление няма закони за тях и те все така продължават да смучат обезкървените хорица.
  • 7
    11
    Марг
    Виваком върна обслужването и предоставянето на услуги миналия век и в Русенско.
  • -15
    10
    енергетика
    Тези селяни да са благодарни , че им пускат евтин ток все още. - "“Основната причина е липсата на стратегия и подготовка за този сценарий. Нас ни изненада сценарият продължителни много високи температури, имаме активно развитие на фотоволтаици – пандемия от фотоволтаици – и се оказа, че системата ни не е готова да компенсира угасването на фотоволтаиците след 17 ч. Има недостиг на електроенергия, липса на маневрени мощности и оттук цените стигнаха такива високи нива. Тези високи цени ще ги плащаме ние, с нашите битови сметки един ден“, обясни Иван Хиновски пред БНТ. Той посочи, че през последните дни цената е стигнала 1800 лв./МВч. във вечерните часове между 21 и 22 ч." - Този интернет е на ток, като нямате ток ще ручате жабите.
  • -8
    9
    До Русенец
    Вярно ,никой няма право да се оплаква.Хсресва им значи,щом мълчат нека ги /Ви/ ебат.Яко.
  • 9
    8
    Потребители Русе
    Няколко пъти подаваме заявка за кабел в офис.Няколко пъти разбираме че заявките не само не са предадени ,но и не са приети.Няколко пъти ни дават часове да чакаме и никой не идва.Вече трети месец отива.Имаше разговори и по телефона.Един К.Р. Не знам Viva ли да Death ли са ама нищо не става от тях и май ще има чао бамбино.....да .Да си обучат персонала по офисите.Да ...ги ограмотят.Да им дават парички.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари