Нови цени на паркирането в подземния паркинг на "Арена Русе"

0
Нови такси и цени на услуги в Русе: Актуализация на Наредба № 16
Нови такси и цени на услуги в Русе: Актуализация на Наредба № 16 Снимка: Dunavmost

Нови такси и цени на услуги в Русе: Актуализация на Наредба № 16

Общинският съвет на Русе предлага изменения в текстовете на Наредба № 16, с които се предвижда актуализация на стойността на някои такси и цени на услуги. Тази стъпка се предприема в съответствие с променената икономическа обстановка в страната.

Цели на измененията

Основните цели на предложените изменения в Наредба № 16 са:

  • Справедливо и целесъобразно определяне на цените на таксите и услугите: Цените трябва да са в съответствие с принципите на равнопоставеност, обоснованост, стабилност, публичност и съгласуваност.
  • Възстановяване на разходите на Община Русе: Тази мярка ще покрие разходите на общината и второстепенните разпоредители за предоставяне на услуги.
  • Въвеждане на нови услуги: Поради нуждата от предоставяне на нови услуги на гражданите, се налага включването им в Наредба № 16.

Финансови аспекти и съответствие с европейското законодателство

Прилагането на тези мерки не изисква допълнителни финансови средства от бюджета на общината. Настоящият нормативен акт не противоречи на правото на Европейската общност, тъй като местните данъци и такси не са регулирани от европейското законодателство.

Очаквани резултати

С тези допълнения и изменения се очаква:

  • Актуализиране на Наредба № 16: Това ще позволи на общината да се адаптира към новите икономически условия.
  • Подобряване качеството на обслужване: Гражданите и гостите на Русе ще получат по-качествени и адекватни услуги.

Промени в таксите за паркиране

Специално внимание е обърнато на цените за паркиране на моторни превозни средства на обществения паркинг в подземните нива на Спортна зала. Новите цени са:

  • За 1 час в периода 00:00-24:00 часа: Таксата ще бъде 2 лева с включен ДДС, равностойност 1 евро.
  • За 24 часа: Таксата ще бъде 16 лева с включен ДДС, равностойност 8 евро.
  • Предплатен месечен абонамент: Ще бъде 130 лева с включен ДДС, равностойност 66 евро. До 30% от капацитета на всички платени паркоместа ще бъде предоставен за абонамент.

Специални условия през зимата

През зимните месеци и при необходимост от улесняване на снегопочистването на град Русе, гражданите и гостите на града, както и всички юридически лица ще бъдат освободени от заплащане на такса за ползване на обществения паркинг в подземните нива на "Арена Русе". Необходимостта от тази мярка ще се определя със заповед на кмета на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Бенедикт
    Усещате ли как се оформя синята и зелена зона, като предварително се вдигнат таксите за подземен паркинг. Освен това там ще се оформи търговско центърче и общината иска да папка от хората, които ще пазаруват в Лидъл. Ах Пенчо, колко умен и хитър си ти. 3 години и нещо остават още.
  • 2
    3
    Сашо
    Поне го почистете и да подобрите осветлението! Паркомата също е поставен на неудобно и неозначено място!
  • 10
    2
    равностойност
    МЗР 933 лв. равностойност 466 евро. Чисто 724 лв. равностойно на 362 евро. Удръжки 209 лв. равностойно на 104,5 евро. Детски 50 лв. равностойно на 25 евро и т.н.
  • 25
    1
    Браво, бай Пенчо!!!!!!!!!!
    Браво, браво, браво, бай Пенчо!!! Не се посвени да сложиш и такса за пенсионерите, ползващи единствената обществена тоалетна в града ни /доскоро за тях беше безплатна/. Да, де, нали вдигнахте пенсиите. Дано напълниш Общинската хазна с тези пари от пенсионерите, вместо с парите от ТИР паркинга на Дунав мост, който хариза на мутрите..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари