Нови правила при шофьорските курсове

0
Електронни системи заменят хартиените учебни картони
Електронни системи заменят хартиените учебни картони

Електронни системи заменят хартиените учебни картони

Нова ера в обучението на бъдещи шофьори настъпва с въвеждането на електронни системи, които ще заменят традиционните хартиени учебни картони. Тази промяна е част от новата наредба, целяща да повиши прозрачността и ефективността на шофьорските курсове в България.

Според новите разпоредби, автоинструкторите ще използват специално разработено приложение за отбелязване на началото на обучителния час и изпълнените упражнения. Курсистите, от своя страна, ще потвърждават електронно готовността си за започване на урока. След приключване на всяка учебна сесия, системата автоматично ще регистрира дали планираното упражнение е изпълнено, както и ключови параметри като изминато разстояние и достигната скорост.

Петър Вутов, опитен автоинструктор, коментира нововъведението в ефира на предаването "Здравей, България": "Инструкторът може да посочи каквото реши в картона на курсиста. По задание на Министерството на транспорта трябваше да се направи анализ и да се създаде приложение. То вече съществува. В него след края на часа се запазва информацията и родителите на курсиста могат да видят по кои улици е шофирано, минималната и максималната скорост, както и времето, за което е проведено шофирането – началото и края на часа, както и дали е градско или извънградско."

Вутов подчертава, че досегашната практика с писмени справки е била ограничена, позволявайки само отбелязване на факта, че курсистът е шофирал, без допълнителни подробности.

Тази иновация идва в отговор на дългогодишни опасения относно качеството на шофьорското обучение. Според поддръжниците на промяната, широко разпространена е практиката много млади шофьори да завършват курсовете си, без да са напускали населеното място, без да са развивали скорост над 20 километра в час и без да са използвали трета предавка.

Новата електронна система цели да адресира тези проблеми, като осигурява детайлна и точна информация за всеки проведен час. Това не само ще повиши стандартите на обучение, но и ще даде възможност на родителите да следят прогреса на своите деца по време на курса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари