GPS проследяване слага край на фиктивните шофьорски курсове

1
Автоинструкторите задължени да използват специални приложения от края на годината
Автоинструкторите задължени да използват специални приложения от края на годината

Автоинструкторите задължени да използват специални приложения от края на годината

Нови технологии в борбата срещу фиктивните шофьорски курсове.

В опит да ограничи фиктивните шофьорски курсове, Министерството на транспорта въвежда нови технологични мерки от края на годината. Всички автоинструктори ще бъдат задължени да използват специални приложения, които ще записват имената на курсистите и маршрутите, по които се движат по време на обучението, информира NOVA.

Заместник-министърът на транспорта Димитър Недялков обясни: "Всеки преподавател ще се регистрира безплатно в система, след което ще си получава негов код, с който той да си удостоверява, че е той и преди започване на часа." Това ще позволи автоматично засичане на времето за практическото обучение на кандидат-шофьорите.

Ключов елемент в новите приложения е вграденият GPS, чрез който Автомобилна администрация ще може да проследява дали даден кандидат действително е изминал предвидения маршрут, или е прекарал времето си неподвижно на паркинг. Целта е по-лесно да се идентифицират нарушителите при провеждането на шофьорските курсове.

Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България подкрепя новите правила: "Това е основополагащо, за да се тръгне към реформа в качественото обучение. Явно, че досегашният контрол не е ефективен, за да се прибягват към такива мерки, както е GPS-ът."

От Министерството на транспорта потвърждават наличието на проблеми с досегашния контрол. "Имаме сигнали, постъпили при нас, за нерегламентирани практики. Има възможност едновременно в хартиения картон да пише, че преподавателят провежда обучение, практическо, а той да провежда практическо, да речем, или да е на изпит с курсист", споделя транспортният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари