Натоварен трафик на Дунав мост

0
Два километра опашка от тежкотоварни автомобили и натоварено движение на леки коли
Два километра опашка от тежкотоварни автомобили и натоварено движение на леки коли

Два километра опашка от тежкотоварни автомобили и натоварено движение на леки коли

Днес трафикът на камиони в района на Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе е изключително натоварен. Около обяд репортер на БТА отбеляза, че колоната от тежкотоварни автомобили се простира на около два километра в граничната зона. По-голямата част от камионите чакат в буферния паркинг, където престоят е приблизително 12 часа.

От ГКПП съобщиха, че през последното денонощие през съоръжението са преминали общо 2695 камиона в двете посоки. От тях 1263 тежкотоварни автомобила са влезли в България, а 1432 са напуснали страната.

Натоварен е и трафикът на леки автомобили днес по обед, като водачите чакат между 10 и 15 минути, за да преминат моста. Очакванията са, че в следобедните часове движението на леки автомобили ще се увеличи още повече.

Важно е да се припомни, че на 10 юли тази година стартира основният ремонт на българския участък от "Дунав мост", който вече е на 70 години. Заради ремонтните дейности, движението в участък от 200 метра на естакадната част се осъществява само в една лента. Служителите на "Гранична полиция" активно регулират трафика около строителните дейности.

Граничните власти призовават водачите да спазват забраната за изпреварване на моста и да следват указанията на полицейските служители, които отговарят за организацията на движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари