Най-скъпата атака: Само за ден Русия удари Украйна с ракети за 1,3 милиарда долара

2
Русия продължава ударите по критична инфраструктура с рекордна инвестиция в унищожение
Русия продължава ударите по критична инфраструктура с рекордна инвестиция в унищожение Снимка: Архив

Русия продължава ударите по критична инфраструктура с рекордна инвестиция в унищожение

На 26 август 2024 г. Русия извърши масирана ракетна и дрон атака срещу Украйна, оценена на между 1,2 и 1,3 милиарда долара, съгласно данни на Forbes Украйна. Това е най-скъпата офанзива от началото на войната, която ескалира на 24 февруари 2022 г. В хода на атаката бяха изстреляни общо 127 ракети от различни типове и 109 бойни дрона.

Трагичното събитие доведе до смъртта на седем украински граждани, а други 47 души, включително четири деца, бяха ранени. Сред пострадалите има и дете под една година. Руски ракети са поразили и киевската водноелектрическа централа, но, според източници, нито язовирът, нито самата ВЕЦ са понесли критични щети.

Тази офанзива е част от непрекъснатите усилия на Русия да удари ключова инфраструктура в Украйна, особено енергийните мрежи, което води до чести прекъсвания на електричеството и водоснабдяването в различни региони. Украинските власти отправиха апел за подкрепа към западните съюзници, настоявайки за подобряване на системите за противовъздушна отбрана и премахване на ограниченията за използване на западни оръжия за удари в дълбочина на руска територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    Учуден
    Колко ли мизерен бесарабски лайнояд трябва да си за да пишеш от чужди имена
  • 3
    6
    Учуден
    Колко трябва да си кух, колко трябва да си тъп кретен, колко трябва да си мизерен боклук, за да се напишеш - "фена на Путин" Само пълен олигофрен, гьон, дебил и фен на иZраждане, може да си избере подобен ник
  • 2
    5
    Срамежлив руснак
    От срам и аз си цъкнах минус.
  • -11
    4
    Срамежлив руснак
    Срам ме е, ама съм руснак. И другите руснаци ги е срам че са руснаци. Някои са нерваци, то е от срам.
  • 10
    3
    фена на Путин
    Нали Русия няма пари ? Нали я фалирахте със санкциите ? Има грешка някаква .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари