МЗ: Не сме разрешавали продукти като „енергиен сниф“

0
МЗ ще извърши проверка на продукта, показан в реклама на певицата Диона
МЗ ще извърши проверка на продукта, показан в реклама на певицата Диона Снимка: МЗ

МЗ ще извърши проверка на продукта, показан в реклама на певицата Диона

Във връзка с медийни запитвания, относно продукти, които се представят като „енергиен сниф“ и „алтернатива на енергийни напитки“ и се приемат чрез вдишване през носа, МЗ изпрати следната позиция:

"В Министерството на здравеопазването е постъпил сигнал за онлайн продажбата на продукти, които се рекламират като „енергиен сниф“ и се приемат назално – чрез вдишване през носа. Въпросните продукти не са разрешавани от Министерството на здравеопазването.

Ведомството е предприело незабавни действия за извършване на проверка. Такава ще бъде направена и от Комисията за защита на потребителите. Сезирани са също Агенцията по безопасност на храните и Изпълнителната агенция по лекарствата.

В случая се касае за нови продукти, с нестандартен начин на употреба, неясна законова квалификация и съставки, създаващи потенциален риск за здравето при прекомерна употреба.

Така представената информация е подвеждаща за потребителите, тъй като в сайтовете на въпросните продукти се посочва, че те не съдържат характерни за храните съставки (глутен, захар), че са веган или че са еквивалент на енергийни напитки.

Предстои съвместната проверка на компетентните органи да установи произхода на продуктите, за да бъде извършена оценка за безопасността при очакваната им употреба".

Провокативната реклама на нова енергийна напитка, популяризирана от певицата Диона, скандализира обществеността. Рекламата, в която напитката се рекламира като "напълно безопасна и здравословна", предизвика критики, особено заради спорния начин на представяне на продукта – чрез "шмъркане".

Критиците предупреждават, че използването на провокации, които загатват за употреба на наркотици, дори и като шега, може да доведе до сериозни последици, особено сред по-младата аудитория. Възмущението сред коментаторите е обосновано и от факта, че клипове като този могат да размиват границите между истинската опасност и на пръв поглед безобидната шега.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    55555
    Оставете Диона на мира!!! Нищо лошо не прави! Какво ви е "виновна".Подрастващите се деца са си виновни сами,че е гледат и копират и искат да правят каквото и тя прави.Напълно подкрепям Диона,не я съдя,а и няма за какво! Даже аз също ползвах от това прахче снифът.Наистина е права,безвредни са дори и след няколко ползвания.Само ти приповдигат настроението.Предпочитам прахчето,отколкото енергийните напитки пълни с захари и други куп боклуци.Дори и подрастващите ги пият,ама за това не се прави на въпрос и проблем,нали? Само знаете да съдите хората.Гледайте си вашият живот!
  • 6
    2
    Не ни прави
    на прости.Гади ми се от теб.
  • 7
    1
    Прост българин
    Те и колата ѝ върнаха тихомълком и снифът ще потулят, иначе някой келеш с 1 масе в джоба ще го изправят пред цялата строгост на закона. Българаци. Хем корумпирани, хем безсърдечни, че и злобни.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари