МВР удари колекторска мрежа в София

0
Четирима души са задържани за рекет и побой на длъжници на бързи кредити
Четирима души са задържани за рекет и побой на длъжници на бързи кредити Снимка: МВР

Четирима души са задържани за рекет и побой на длъжници на бързи кредити

Специална операция на Министерството на вътрешните работи (МВР) в столицата доведе до задържането на четирима души, обвинени в рекет, принуда и побой над длъжници на фирма за бързи кредити. Акцията е проведена на 17 октомври около 12:00 часа в различни райони на София.

Детайли за спецоперацията

Според информация от МВР, задържаните лица са уличени в системно заплашване, изнудване и физическо насилие над граждани, задлъжнели към определена колекторска фирма. Четиримата са действали по силата на договор с въпросната компания.

Открити доказателства

При последвалите претърсвания на домовете и автомобилите на заподозрените са иззети множество веществени доказателства: Електрошок, метални палки, мобилни телефони, преносими компютри, газов пистолет, маски и документи.

Криминално минало на задържаните

От МВР съобщават, че трима от арестуваните са познати на органите на реда за различни престъпления, като един от тях има и предишна присъда.

Правни последствия

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, на четиримата мъже са повдигнати обвинения. Наложена им е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари