МВнР: Няма пострадали българи при удара в Бейрут

1
Израел удари Бейрут: Няма пострадали български граждани
Израел удари Бейрут: Няма пострадали български граждани

Израел удари Бейрут: Няма пострадали български граждани

Министерството на външните работи на Република България съобщи, че няма пострадали български граждани след израелския удар в Бейрут. Това бе потвърдено от ведомството пред bTV, подчертавайки, че българската мисия се намира на безопасно разстояние от засегнатия район.

Според информацията, ударът е бил извършен в квартал „Дахия“, населен предимно с шиитско население. Това е далеч от местоположението на българското посолство, което е разположено в предградие на ливанската столица.

Неофициални данни сочат, че при удара е загинал Фуад Шукар, ръководител на подразделение ракетни войски на ливанската военна организация „Хизбула“. Според източниците, Шукар е бил замесен в нападение в израелския град Маждал Хамс, което се случи преди няколко дни и доведе до смъртта на 12 деца и младежи на футболно игрище. Ведомството посочи, че този инцидент е бил основен мотив за израелския отговор.

Посолството на България в Бейрут продължава да следи внимателно ситуацията и редовно информира Министерството на външните работи, както и другите компетентни български институции. В момента няма съобщения за заплахи или опасности за българските граждани в Ливан, но въпреки това мерките за сигурност са засилени.

Министерството препоръчва на всички български граждани, намиращи се в Ливан, да избягват конфликтните райони и да поддържат връзка с посолството. Освен това се препоръчва да се следи редовно за актуализации и инструкции, предоставени от властите.

Това събитие идва на фона на нарастващото напрежение в региона, където отношенията между Израел и „Хизбула“ продължават да са напрегнати. Международната общност следи внимателно развитието на ситуацията, като се опитва да предотврати ескалация на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Sara
    Ама има ли Бьлгария да живеят там,това не са дьржави,И Ливан и Сирия,дупки ,разграден двор,всеки влиза и излиза,???Бягайте оттам....
  • 0
    1
    ;';';'
    Безглафчеф като премиер и като външен министър няма ли да излезе с гневна декларация, че остро осъжда агресията на иСраел?! Защо мълчи?! Защо не нарича лидера на иСрален тиранин?! Ало, евроатлантиците, защо не виждате това, а мълчите?! Ехо, евроатлантици?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари