Моторист загина при катастрофа край Видин

1
Мотоциклет „Сузуки“ катастрофира след неуспешно изпреварване и сблъсък с полуремарке на ДАФ
Мотоциклет „Сузуки“ катастрофира след неуспешно изпреварване и сблъсък с полуремарке на ДАФ Снимка: Архив

Мотоциклет „Сузуки“ катастрофира след неуспешно изпреварване и сблъсък с полуремарке на ДАФ

На 28 юни, на главен път Е-79 край Видин, 27-годишен мотоциклетист загина при тежка катастрофа, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Видин. Инцидентът се е случил в посока към ТЕЦ - Видин, когато водачът на мотоциклет „Сузуки“ е предприел маневра за изпреварване, но изгубил контрол над управлението и се е сблъскал в задната част на полуремаркето на влекач ДАФ. В резултат на удара мотоциклетистът е загинал на място.

По случая е образувано досъдебно производство, което ще установи точните обстоятелства и причини за фаталната катастрофа.

Статистиката за пътнотранспортни произшествия в област Видин е тревожна. Според данни на ОД на МВР - Видин, през 2023 година на територията на областта са регистрирани 395 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 16 души, а 104 са били ранени. Тези цифри показват необходимостта от засилване на мерките за пътна безопасност и подобряване на инфраструктурата, за да се предотвратят бъдещи трагедии.

Пътят Е-79, който е основна артерия в региона, често става сцена на тежки катастрофи. Натовареният трафик и недостатъчното поддържане на пътната настилка са само част от факторите, които допринасят за високия брой на инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари