Монтираха над 80 нови стоманобетонни панела на Дунав мост

0

Властите очакват до края на следващата седмица всички панели в 200-метровия участък да бъдат напълно подменени

Ремонтните дейности на Дунав мост при Русе напредват с бързи темпове, като до момента са монтирани над 80 нови стоманобетонни панела. Властите очакват до края на следващата седмица всички панели в 200-метровия участък да бъдат напълно подменени, съобщи областният управител Драгомир Драганов, след като заедно със заместника си Георги Георгиев инспектираха обекта.

Строителните екипи продължават усилено с монтирането на болтови дюбели, армировка и кофраж, с цел да замонолитят конструкцията, което означава, че панелите ще бъдат здраво свързани един с друг и с металната част на моста. Освен това, се извършва пясъкоструене на стоманените елементи и се нанася антикорозионна защита, за да се удължи експлоатационният живот на съоръжението.

Междувременно, движението през Дунав мост остава натоварено, като само за последното денонощие през съоръжението са преминали 1521 камиона. От тях 640 са влезли в България, докато 881 са напуснали страната. Интензивният трафик на леки автомобили през почивните дни е довел до приоритетно пропускане на тези превозни средства, което е причина за обработката на по-малко камиони.

През последните две денонощия, в посока Румъния са преминали общо около 14 000 коли, като само в събота техният брой е достигнал 7788. В съчетание с микробусите и автобусите, броят на превозните средства е възлязъл на 8054, което предизвика образуването на дълги опашки по международния булевард „България“. В неделя, около 6000 леки автомобила са преминали в посока Румъния, което значително надвишава обичайния трафик от 3000 до 4000 коли на ден.

Очаква се нов пик в трафика между 6 и 8 септември, когато много румънски граждани ще се връщат от почивки заради започването на учебната година в Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Само за сравнение
    Да поправим грешките... Не че изпитвам симпатии към китайците, но само хипотетично, ако опитаме да направим нещо подобно на тях и ще разберем, че то всъщност РАБОТИ.... https://www.youtube.com/watch?v=YtEQCOlGqr0 9 часа са им необходими да изградят ЖП Гара!!! 1500 души и само 9 часа... Ние тука се тупаме по гърдите, че някви там сменили 80 панела за 30 дена - 720 часа за 50 метра... Има и още същите тези "прости" китайци строят по 15 километра магистрала на ден... За сравнение ние "умните" строим 15 километра за 25 години...
  • 1
    3
    Само за сравнение
    Не че изпитвам симпатии към китайците, но само хипопетично, ако опитаме да направим нещо подобно но тях и ще разиберем, че то всъщност РАБОТИ.... https://www.youtube.com/watch?v=YtEQCOlGqr0 9 часа са им необходими да изградят ЖП Гара!!! 1500 души и само 9 часа... Ние тука се тупаме по гърдите, че някви там сменили 80 панела за 30 дена - 720 часа за 50 метра... Има и още същите тези "прости" китайци строят по 15 километра магистрала на ден... За сравнение ние "умните" строим 15 километра за 25 години...
  • 1
    2
    Кой ще плати?
    "Новите" панели на старият мост са направени по схемата "чай да мине резането на лентата, че да ремонтираме".... Може ли в 21-ви век технологичните отвори на панелите да са точно на междуосието на 40 тонен камион? Кой тъпак и с какво ще запълни тези отвори, така че като минат 1200+ ТИР-а по 40+ тона на денонощие, да не се получи слягане, чупене и други трявми по покритието, което ще бъде положено отгоре? Пак питам КОЙ? Това е като да си правиш подход към гаража и там където ти се пада междуосието на колата да излееш 1м бетон, а там, където ще стъпват гумите на автомобила и реално ще бъде тежестта му да сложим по една тротоарна плочка на метър една от друга... Не знам кои са проектантите на този ремонт, но главите им трябва да стоят в тези отвори да проверим здравината на това, което са измислили и телата на роднините им в половин метровите "технологични ниши" между отделните плочи... Айде да свършат с първите 200 метра, да ги асфалтират и на първия паднал камион в Дунав ще си говорим пак по темата... Честити милиони за ремонт!!! П.С. Да не забравяме, че този път печели най-скъпата оферта!!!
  • 8
    1
    aha
    Така гледа, сякаш разбира....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари