Молебен против беди в Шипченския манастир

1
Събитието ще се води от отец Панкратий
Събитието ще се води от отец Панкратий Снимка: Facebook

Събитието ще се води от отец Панкратий

На 07 юли 2024 година, неделя, от 11:00 часа, в "Шипченския манастир "Рождество Христово" ще се състои специален молебен за здраве, против беди и злощастия. Събитието е организирано от Кметство град Шипка и ще бъде водено от отец Панкратий, игумен на Шипченския манастир.

Молебенът се провежда с надеждата да обедини местната общност в трудните времена след опустошителното природно бедствие, което засегна града. Това бедствие остави след себе си значителни щети и множество предизвикателства за жителите на Шипка, които все още се възстановяват. Кметството изразява своята благодарност към всички, които са оказали подкрепа и продължават да помагат на града в тези трудни моменти.

"Нека заедно се преклоним пред Господ и отправим своите молитви, като споменем с благодарност всички, които ни подкрепиха и продължават да ни помагат в трудни за град Шипка дни на възстановяване от опустошителното природно бедствие!", призовават организаторите.

Шипченският манастир "Рождество Христово" е избран за мястото на този важен ритуал не само заради своето историческо и духовно значение, но и защото е символ на надежда и възстановяване за жителите на Шипка. Манастирът е известен с архитектурната си красота и историческата си важност, и често е бил място на утеха и вдъхновение за мнозина.

Отец Панкратий, който ще води молебена, е уважаван духовен лидер и игумен на манастира. Неговото участие придава допълнителна значимост на събитието, което се очаква да привлече множество вярващи и гости.

Събитието ще предостави възможност на всички присъстващи да се обединят в молитва и да споделят своите надежди и молби за по-добро бъдеще. Организаторите канят всички жители и приятели на Шипка да се присъединят към тази важна инициатива.

"Молебенът е важен момент за всички нас. Това е време да се съберем, да изразим нашите молитви и благодарност и да черпим сила от нашата вяра и общност. Всички са добре дошли да се присъединят и да споделят този момент на единение и надежда." – казват от Кметство град Шипка.

Тази неделя, Шипченският манастир ще бъде място не само на молитва, но и на благодарност и солидарност. Нека всички, които имат възможност, се присъединят към тази важна инициатива и подкрепят общността в Шипка в техния път към възстановяване и укрепване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари