Манастир подслони семейство, останало без дом след градушка

1
Доброволци събраха средства за ремонт на пострадалата къща
Доброволци събраха средства за ремонт на пострадалата къща Снимка: Bulgaria ON AIR

Доброволци събраха средства за ремонт на пострадалата къща

На 13 юни град Шипка беше ударен от силна градушка, която остави множество жители с повредени домове. Един от пострадалите случаи е на бедно семейство, което изгуби покрива над главите си вследствие на бурята. За тяхна радост, местният манастир се притече на помощ и предложи подслон и храна, докато домът им бъде възстановен.

С помощта на местни доброволци бяха събрани необходимите материали за ремонт на пострадалата къща. В момента ремонтните дейности текат, като се очаква скоро семейството да може отново да се върне в своя дом, съобщава Bulgaria ON AIR. Докато ремонтът бъде завършен, те ще останат в светата обител в Шипка, където получават необходимите грижи напълно безвъзмездно.

Градушката в Шипка причини значителни щети в целия град, като 349 заявления за нанесени щети бяха подадени в местната администрация. Вече са предприети действия за ремонт на административните сгради в града, които също пострадаха от поройните дъждове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    До 2"все разбиращия"
    а останалите църкви помагат ли според теб и кажи Конкретно с какво!Не се прави на отворен.Не е клевета , истина е и то Посочи Поне една църква За Арсений и столовете с масата вече знаем.На тиферич ли да ги ползват под открито небе??
  • 0
    2
    До 1
    Манастирите са част от епархиите на БПЦ и не могат да предприемат такива действия без благословията на епархийския архиерей, който е член на светия синод на БПЦ. Разбирай какво пише преди да клеветиш.
  • 2
    1
    Бог да ви благослови,
    Добри хора!Навремето манастирите са помагали на люде в беда.Били са стожер на вярата, на упованието.А къде в цялата тази жестока човешка трагедия е църквата като цяло БПЦ ? ?? Скрили са се поповете като църковни мишки и си траят.Позор!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!