Министърът на транспорта в парламента: Решения за хаоса с техническите прегледи

0
Георги Гвоздейков ще представи нови мерки за регулиране на техническите прегледи на автомобили
Георги Гвоздейков ще представи нови мерки за регулиране на техническите прегледи на автомобили Снимка: Никола Узунов, БТА

Георги Гвоздейков ще представи нови мерки за регулиране на техническите прегледи на автомобили

Министърът на транспорта изслушан в парламента заради хаоса с техническите прегледи.

Днес в Народното събрание се проведе изслушване на министъра на транспорта Георги Гвоздейков по повод създалия се хаос около годишните технически прегледи на автомобилите. В рамките на заседанието, министърът представи предприетите мерки и обсъди плановете за бъдещи промени в системата.

Държавна ревизия и нови предложения

В отговор на нарастващото напрежение сред собствениците на автомобили, държавата започна ревизия на цялостната система за технически прегледи. Създадена е междуведомствена комисия, която има за задача да регулира проблемите и да предложи решения за по-ефективен контрол. Едно от ключовите предложения е промяната в класификацията на вредните емисии - вече няма да се смятат за "опасни", което ще позволи на автомобили с такива проблеми да останат в движение. Освен това, срокът за отстраняване на неизправности е удължен от 14 на 30 дни​.

Реакции и очаквания

Промените в нормативната уредба бяха приети с противоречиви мнения както сред депутатите, така и сред обществеността. Някои експерти изразиха притеснения относно възможността за влошаване на качеството на въздуха и увеличаване на броя на технически неизправните автомобили по пътищата.

Министър Гвоздейков обаче увери, че новите мерки ще доведат до по-ефективна и прозрачна система за технически прегледи, която ще гарантира безопасността на пътя и същевременно ще улесни собствениците на автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Дърт комунист
    Айде стига сте циврили ! Забраняваме бензиновите коли в българия, защото бензиновите двигатели са капиталистическо изобретение. Бензиновите коли са враг на българския комунизъм. Всяка спряна бензинова кола - пирон в ковчега на капитализма и империализма ! На който не му харесва - да се маха от тук !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари