Министърът на отбраната представи меморандум за военна мобилност

1
България, Гърция и Румъния подписаха споразумение за улесняване на военни придвижвания
България, Гърция и Румъния подписаха споразумение за улесняване на военни придвижвания Снимка: БГНЕС

България, Гърция и Румъния подписаха споразумение за улесняване на военни придвижвания

Министърът на отбраната Атанас Запрянов представи пред Народното събрание наскоро подписания меморандум, който цели улесняване на придвижването на съюзнически военни части между България, Гърция и Румъния. Споразумението предвижда модернизиране и изграждане на железопътни линии и транспортни артерии по направленията "Кулата-Видин", "Александруполис-Русе" и "Силистра".

Запрянов уточни, че подписването на този меморандум е резултат от ангажимента на България, както и на румънските и гръцките министерства на отбраната, за координиране на усилията в подкрепа на националните транспортни ведомства и други участници на европейско ниво.

"Това, че ние сега решихме да подпишем този меморандум, е един ангажимент на България, на българското министерство на отбраната, румънското и гръцкото министерства на отбраната, да си координираме усилията, да подпомагаме националните си транспортни ведомства и други, които участват на европейско ниво. Това е, нищо повече. Ние не сме преки участници, военните министри, в защитата на тези проекти", подчерта министърът.

Проектите за транспортна инфраструктура с двойно предназначение ще бъдат финансирани с близо 2 милиарда евро. Тези инвестиции ще подобрят не само военната мобилност, но и гражданската транспортна инфраструктура в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    20
    До 14
    "Българин" е един мазен бесарабски циганин хомосексуалист и трол на корумпираните отрепки от Пеевски Подлоги/Доносническа България! Пише тук с 100 ника и все едно и също защото е умствено изостанал ДеБил хахаха
  • 1
    19
    Към хи хи хи
    Описанието което даваш ми напомня за една такава личност която шета из и-нет пространството и се представя в различни образи.Неуспял герой от времето на 90-те години с жалки опити да играе роля на мутропитек.Наближаващ възраста на полова и мускулна слабост.Ту играе така,а после онова или пак така.Абе многообразен с разкована щайга.Довечера ще погледна дали няма ново творчество.Имаме си клоун и ни забавлява от сърце.Дано спечели от това.
  • 1
    18
    Българин
    "Мюмюне" ?!?! Каква висота на интелекта струи от това обръщение, какво богатство на езика, какъв изказ, и всичко това благодарение само на "началното училище" ...
  • -2
    17
    Българин
    До 16 Кретен, без извинявай, точно по темата е!
  • 0
    16
    до 13
    Извинявай, дебил, друга е темата. Поркай по-малко и се грижи за психическото си здраве!:)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари