Международния фестивал "Арт Камп Дъбене" започва на 26 август

1
В село Дъбене ще се създаде своеобразно арт селище
В село Дъбене ще се създаде своеобразно арт селище Снимка: Арт Камп Дъбене

В село Дъбене ще се създаде своеобразно арт селище

Село Дъбене, Община Карлово, отново ще бъде домакин на Международния фестивалАрт Камп Дъбене“, който ще се проведе в последната седмица на август - от 26 август до 1 септември 2024 година. Тази година събитието обещава още по-богата и разнообразна програма за всички възрасти, като мястото на провеждане ще бъде стадионът в село Дъбене, където ще се създаде своеобразно арт селище. Именно там поканените артисти, както млади, така и утвърдени, ще пребивават и творят на принципа на творчески лагер.

Съчетание на традиция и съвременност

Фестивалът обединява артисти от България и чужбина, като акцентът е върху различни изкуства – живопис, скулптура, инсталации и фотография. В програмата тази година ще участват и художници от Карлово, които ще допринесат с уникални произведения, създадени по време на фестивала.

Събитията на „Арт Камп Дъбене“ започват в 17:00 часа всеки ден, предлагайки възможности както за деца, така и за възрастни да се потопят в света на изкуството. Сред програмните акценти е лятното кино, организирано по инициатива на младежите от Общински консултативен съвет по въпросите за младежта – Карлово. Това ще бъде една от иновациите, която добавя младежки дух към фестивала.

Гостуваща изложба и творчески работилници

Фестивалът ще започне със специална гостуваща изложба от Триеналето на сценичния плакат „БГ ТОН & ОБРАЗ“, която представя дизайн на обложки за „Балкантон“. Изложбата е курирана от Албена Спасова и ще бъде разположена на открито на стадиона. Тя ще остане достъпна за посетителите през цялото време на фестивала, добавяйки уникален елемент към визуалната среда на събитието.

Освен изложбата, посетителите ще могат да се насладят на различни творчески работилници, насочени както към децата, така и към възрастните. Тези работилници ще предложат уникална възможност за участие в създаването на изкуство и ще превърнат фестивала в истински празник на творчеството.

Фолклор, рок концерти и циркови изпълнения

Арт Камп Дъбене“ не само че ще събере на едно място различни видове изкуства, но и ще предложи музикални и сценични изяви. В програмата са включени фолклорни изпълнения, рок концерти и циркови номера, които ще допринесат за създаването на разнообразна и пълнокръвна културна атмосфера.

Една от новостите тази година е „рисуването с вино“, което съчетава дегустация на местни вина с творчески акт. Това уникално събитие ще даде възможност на гостите да се включат в процеса на създаване на изкуство в неформална и забавна среда.

Базар на изкуството и занаятите „ART & CRAFT MARКET“

Фестивалът също така ще предложи базар на изкуствата и занаятите „ART & CRAFT MARКET“, който има за цел да срещне местни творци с гостуващи дизайнери и артисти. Този базар ще бъде място за обмен на идеи и вдъхновение, както и за придобиване на уникални произведения на изкуството и ръчно изработени предмети.

Завършек с изложба на участниците

Финалът на фестивала ще бъде отбелязан с изложба, която ще представи произведенията на участниците. Тази изложба ще се състои на 1 септември 2024 година в центъра на село Дъбене, където жителите и гостите ще могат да видят резултатите от творческия процес, който е изпълнил дните на „Арт Камп Дъбене“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари