Метеоролозите прогнозират променливо време в четвъртък

0
Значителна облачност ще преобладава над Североизточна и Централна България
Значителна облачност ще преобладава над Североизточна и Централна България

Значителна облачност ще преобладава над Североизточна и Централна България

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) прогнозира предимно облачно време за четвъртък, но без валежи. Атмосферното налягане ще бъде над средните стойности за сезона и ще продължи плавно да се повишава.

Нощни условия

През нощта по-голямата част от страната ще се радва на ясно небе. Изключение прави Североизточна България, където се очаква по-значителна облачност. В източните региони ще се усеща лек северен вятър. Минималните температури ще варират между 4 и 9 градуса по Целзий, като в столицата София се очакват около 5 градуса.

Дневна прогноза

Четвъртък ще посрещне жителите на страната с предимно слънчево време. Въпреки това, над североизточните райони ще се наблюдава по-значителна облачност, която към обяд ще се разпростре и над Централна България. Добрата новина е, че към края на деня облаците ще се разсеят. Вятърът ще бъде слаб до умерен, с източна посока, като в Източна България временно ще се усили от север. Максималните температури ще варират значително - от 13 градуса в североизточните райони до 20 градуса в крайните югозападни части на страната. В София се очакват около 16 градуса.

Планински региони

Планинските области ще се характеризират с променлива облачност. Вятърът ще бъде умерен, с изключение на най-високите върхове на Рила и Пирин, където временно ще се усили от северозапад. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще достигне 10-11 градуса, докато на 2000 метра ще бъде около 4 градуса.

Черноморско крайбрежие

Черноморието ще има разнообразни метеорологични условия през деня. Преди обяд значителна облачност ще покрие северното крайбрежие, а следобед ще се премести към южното. Жителите и туристите в региона трябва да се подготвят за умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще варират между 13 и 16 градуса. Морската вода ще запази своята приятна температура от 20-21 градуса. Въпреки това, любителите на морските спортове трябва да бъдат внимателни, тъй като се очаква вълнение на морето от 3-4 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари