Мечка нападна мъж в Хърватия

1
Пострадалият е транспортиран в болница с тежки наранявания
Пострадалият е транспортиран в болница с тежки наранявания

Пострадалият е транспортиран в болница с тежки наранявания

Мъж беше нападнат от мечка в националния парк "Плитвички езера" в Хърватия. Жертвата, на 64 години, е ухапана по дясната ръка, като е получил сериозни наранявания – разкъсвания на мускули и драскотини по лицето. Инцидентът се е случил в близост до селото, където живее мъжът.

Той е транспортиран до болницата в Госпич, където, според информацията от местната полиция, състоянието му е стабилно, но ще остане под лекарско наблюдение за известен период от време, информират днес местни медии.

Националният парк "Плитвички езера" е едно от най-посещаваните природни забележителности в Хърватия и е част от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Ежегодно привлича над 1,5 милиона туристи. Паркът е дом на значителен брой кафяви мечки – около 1000, които обитават гористите райони на Централна Хърватия. Въпреки че са защитен вид, властите разрешават контролиран лов на около стотина мечки всяка година, за да се поддържа баланс в популацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари