Мъжете с властни съпруги живеят по-дълго

1
Жените от своя страна са по-здрави, когато бракът е щастлив
Жените от своя страна са по-здрави, когато бракът е щастлив

Жените от своя страна са по-здрави, когато бракът е щастлив

Здравето на човек не зависи само от това, което консумира, но и от отношенията в семейството. Все повече проучвания доказват, че психическото и физическото състояние са тясно свързани с качеството на взаимоотношенията с близките. Важен аспект на това влияние е бракът и начинът, по който партньорите взаимодействат помежду си.

Защо мъжете живеят по-кратко?

Общоизвестен факт е, че мъжете обикновено живеят по-кратко от жените. Въпреки това, има някои фактори, които могат да увеличат продължителността на живота на мъжа. Един от тях, изненадващо, е влиянието на властна и контролираща партньорка. Според редица проучвания, ако съпругата е прекалено контролираща и взискателна, това може да има положително въздействие върху здравето на мъжа.

Властната партньорка като фактор за здраве

Проучвания показват, че мъжете, които са подложени на по-голям натиск и контрол от страна на съпругите си, развиват по-рядко заболявания като диабет. Дори и да се случи да се разболеят, тези мъже имат по-голям шанс да се справят с болестта. Причината е проста: съпругите, които държат всичко под контрол, обръщат внимание и на здравословното състояние на своите половинки. Те следят какво ядат, дали вземат редовно предписаните медикаменти и като цяло се грижат за тяхното здраве.

Това важи не само за диабета, но и за други заболявания. Мъжете, които могат да разчитат на своите съпруги за контрол и подкрепа, имат по-добри шансове да се възстановят от болест.

Жените и влиянието на щастливия брак

Докато мъжете могат да извлекат ползи от контролиращите съпруги, жените от своя страна са по-здрави, когато бракът е щастлив. Изследвания показват, че жените са по-чувствителни от мъжете и нивата на стрес имат пряко въздействие върху здравето им. Щастливите и спокойни жени в брака си се оказват по-здрави и по-устойчиви на заболявания като диабет.

Този феномен се дължи на факта, че в хармоничния брак нивата на стрес са значително по-ниски. Емоционалната подкрепа от партньора и липсата на конфликти играят ключова роля за физическото състояние на жената.

Къде е границата?

Въпреки положителното въздействие на властната партньорка върху здравето на мъжа, важно е да се отбележи, че прекомерният контрол може да доведе до обратния ефект. Прекаленият натиск и ограничената свобода могат да направят брака нещастен, което е опасно както за сърцето, така и за мозъка. Нещастните бракове често водят до хроничен стрес, който може да има сериозни последици за здравето.

Следователно, ключът към здравословния и дълъг живот е балансът. Семейният живот трябва да бъде спокоен, хармоничен и изпълнен с взаимна подкрепа, за да може както мъжете, така и жените да се радват на добро здраве и дълголетие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари