Мъжът, прострелял Доналд Тръмп, е имал експлозиви в колата си

0
Какво се знае до момента за Томас Матю Крукс
Какво се знае до момента за Томас Матю Крукс

Какво се знае до момента за Томас Матю Крукс

Предизборният митинг на бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп беше белязан от трагедия, когато 20-годишният Томас Матю Крукс откри огън по време на събитието. Нападателят е бил застрелян от агенти на Сикрет Сървис, а в автомобила му, паркиран в близост до мястото на митинга, са намерени взривни материали, съобщават американските медии.

Федералното бюро за разследване (ФБР) идентифицира Крукс, жител на Бетъл Парк, Пенсилвания, като заподозрян за опита за убийство на Тръмп. Инцидентът се случи по време на реч на Тръмп в град Бътлър. Стрелецът беше неутрализиран от Сикрет Сървис секунди след като произведе изстрели към сцената, при което Тръмп беше леко ранен в ухото.

ФБР работи по установяване на мотива

ФБР продължава да разследва мотивите за нападението, което завърши със смъртта на един от участниците в митинга и тежки наранявания на двама зрители. Заподозреният Крукс не е носил документ за самоличност на мястото на стрелбата, което наложи използването на други методи за идентификация.

Политическа и социална активност на стрелеца

Данните от избирателните списъци показват, че Крукс е бил регистриран като републиканец и на предстоящите избори на 5 ноември за първи път е щял да има възможността да гласува на президентски избори. Въпреки това, през 2021 година, когато е бил на 17 години, той е направил дарение от 15 долара на ActBlue – политически комитет, който набира средства за кандидати от левицата и демократите. Тези средства са били предназначени за Progressive Turnout Project – национална група, която мобилизира демократите да гласуват.

Животът и миналото на Томас Крукс

Томас Крукс е завършил гимназията в Бетъл Парк през 2022 година. Той е живял на около час път от мястото на стрелбата в Бътлър. Служителите на правоприлагащите органи потвърдиха, че Крукс е бил идентифициран чрез други методи, тъй като не е носил документи за самоличност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари