Марк Зукърбърг стана четвъртият най-богат човек в света

0
Преди Зукърбърг са само Илон Мъск, Джеф Безос и Бернар Арно
Преди Зукърбърг са само Илон Мъск, Джеф Безос и Бернар Арно Снимка: АP / Mark Lenihan / БТА

Преди Зукърбърг са само Илон Мъск, Джеф Безос и Бернар Арно

Изпълнителният директор на Tesla и X Елон Мъск, със състояние от 272 милиарда долара, основателят на Amazon Джеф Безос (211 милиарда долара) и главният изпълнителен директор на луксозната марка LVMH Бернар Арно (207 милиарда долара) са единствените личности, които изпреварват Марк Зукърбърг по богатство, съобщи БГНЕС.

Марк Зукърбърг, създателят на Facebook и настоящ изпълнителен директор на Meta Platforms, продължава да трупа богатство, което е тясно свързано с акциите на компанията му. През 2024 година акциите на Meta се повишиха с близо 64%, което значително увеличи неговото финансово състояние. На 25 септември акциите на Meta достигнаха рекордна стойност от 568,31 долара, но на 27 септември леко поевтиняха до 567,36 долара.

Meta Platforms, компанията управлявана от Зукърбърг, е собственик на някои от най-популярните социални мрежи в света, като Facebook, Instagram и Threads, както и на приложението за съобщения WhatsApp. „Почти сме достигнали 500 милиона активни потребители месечно, а все още не сме стартирали в някои от по-големите държави“, заяви Зукърбърг, като посочи Европейския съюз като регион с огромен потенциал.

Зукърбърг не е единственият технологичен лидер, който отчита значителен ръст на богатството си през тази година. Главният изпълнителен директор на Nvidia, Дженсън Хуанг, и съоснователят на Oracle, Лари Елисън, също отбелязаха огромен финансов напредък през 2024 г., увеличавайки своето състояние съответно с 62,2 милиарда и 58,6 милиарда долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Запознат
    Глобалната тенденция за преместване на антисемитизма от крайнодесния политически сектор към левицата вече е ясно видима и в България, особено след атаката на терористичната групировка “Хамас” срещу Израел на 7 октомври т.г. Освен че нараства агресията и езикът на омразата спрямо евреите в социалните мрежи, те идват от левия и крайнолевия сектор и много по-рядко – от средите на крайнодясното, където обикновено се срещат антисемитските символи и реторика, констатират от организацията на евреите “Шалом” и ложата Б’ней Б’рит.
  • 2
    3
    До 2:
    Ако знаеш колко си прав – отвратително, мръсно и долно племе са чифутите! Айде, аз съм се объркал, ами Адолф? Ммм?
  • -4
    2
    До 1
    — Булгар! Булга-ар! — и още по-силно се удари в гърдите. Горделивият тон, с който изрече тази рекомендация, говореше много; този тон казваше: „Ето го, видите ли го българина! Този е той, такъв е той! Вий сте го чували само, сливнишкия герой, балканския гений! Ето го сега пред вас, цял-целиничък, от глава до пети, в натура! Видите ли какви чудеса е той в състояние да направи! И само това ли! Ехе, на какви работи още е той способен! Прости били българите, а! Гиди, чифути с чифути! М, а?
  • 2
    1
    Чобан
    Да му натъркам един кренвирш в човката на този грозник
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари