Доналд Тръмп заплаши Марк Зукърбърг с доживотен затвор

4
Кандидатът за президент на САЩ обвини в заговор основателя на Facebook
Кандидатът за президент на САЩ обвини в заговор основателя на Facebook Снимка: Facebook / Donald J. Trump

Кандидатът за президент на САЩ обвини в заговор основателя на Facebook

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп отново привлича вниманието с остри изказвания, този път насочени към основателя и главен изпълнителен директор на Meta (позната преди като Facebook) Марк Зукърбърг. В предстоящата си книга, Тръмп обвинява Зукърбърг в заговор срещу него по време на президентските избори през 2020 година. Според изданието "Politico", Тръмп дори стига до заплахи за доживотен затвор за технологичния магнат, ако бъде установено, че отново е замесен в незаконни действия.

Тръмп не се колебае да използва силни думи в своето обвинение, като заявява: „Наблюдаваме го внимателно и ако този път направи нещо незаконно, ще прекара остатъка от живота си в затвора – точно както другите, които измамиха на президентските избори през 2024 година.“ Това изказване подчертава непримиримата позиция на Тръмп по отношение на предполагаемите нарушения на изборния процес, които според него са го лишили от победа през 2020 година.

В книгата си Тръмп твърди, че по време на своето президентство Зукърбърг е посещавал Овалния кабинет и се е държал изключително учтиво, дори водейки със себе си съпругата си. „Беше възможно най-мил, като паралелно е готвил заговор“, пише Тръмп, което ясно показва, че бившият президент вижда действията на Зукърбърг като лицемерие.

Обвиненията на Тръмп не са новост в контекста на напрегнатите му отношения със социалните мрежи. Трябва да се отбележи, че Зукърбърг наскоро призна, че Meta е била подложена на натиск от американските власти да цензурира съдържание, свързано с теми като сина на Джо Байдън и коронавируса. Това признание добавя още повече тежест към обвиненията, отправени от Тръмп, и повдига въпроси за ролята на социалните медии в политическите процеси.

Докато книгата на Тръмп още не е издадена, предварителните информации вече предизвикват бурни реакции и подчертават дълбокото разделение в американското общество по отношение на медийната свобода, изборния процес и влиянието на технологичните гиганти върху тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари