Малки и големи се забавляваха на празника в квартал "Възраждане"

0

Хората се включиха в инициативата въпреки дъждовното време

Дворът на училище „Възраждане“ в кварталВъзраждане“ стана сцена на празник, който събра десетки жители в съботния следобед. Въпреки дъждовното време, местните семейства не пропуснаха възможността да се включат в игрите и забавленията, организирани от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Аниматорите от „Веселяците“ вдъхнаха живот на събитието с игри и награди, започвайки точно в 16:00 часа.

Калин Иванов, кметски пълномощник на кварталите „Възраждане“ и „Цветница“, поздрави присъстващите и им пожела весело прекарване на празника. Един от акцентите на деня бе конкурсът за най-вкусно домашно сладко и най-добра домашна лютеница, в който участваха 42 бурканчета с домашно приготвена зимнина. Журито, състоящо се от кулинарния специалист Ценка Йорданова и представителя на фирма „Тива Плюс“ ООД, Аксун Ебазерова, имаше трудната задача да избере победителите.

Голямата награда – хлебопекарна, отиде при Елена Тодорова за нейното сладко от тиквички. Сред останалите отличени бяха Прея Станчева със сладко от сини сливи, Ваня Стоименова със сладко от боровинки и Викторио Тодоров за неговото необичайно сладко от люти чушки. При конкурса за най-добра домашна лютеница, първото място спечели Гергана Филипова, която получи еърфраер.

Децата от ДГ „Чучулига“ и ученици от СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“ впечатлиха публиката с музикални и поетични изпълнения, а Биг Бенд Русе и вокалистката Роси Овчарова също се радваха на бурни аплодисменти. Танцьорите от Школа по народни танци „Вито хоро“ поведоха голямо вито хоро, в което се включиха всички присъстващи.

Празникът завърши с концерт на младата русенска група 4ЕТНО, които със своите изпълнения успяха да спечелят нови почитатели сред жителите на квартала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Асен Василев - Кокорчо
    Чудесно изглежда,особено розовото извънземно,аз изглеждам така,когато ме опъва Спецов
  • 0
    4
    Мухахахахаха
    До 3 - дрогиран, искал си да кажеш,че ДеБелите ПеПеруги не са партия,а секта от отрепки и Организирана Парапетна Група,нали ? Просто лепилото,което дишаш те е объркало
  • 1
    3
    Мухахаха
    До 1 Колега, иZраждане са секта, а не партия. Ако бяха партия, щяха да имат визия за България, а боклуците от иZраждане имат само визия за проZZия.
  • 0
    2
    Бесарабски скункс
    Когато ме удари дрогата пиша неща като тези на коментар 1, много на зле отиват нещата за ПеПеругите на тия избори откакто им разбиха схемите за купуване на гласове сред циганите,затова и ги е обхванала голяма паника щото са слуги на Шиши и ако не влязат в парламента ще му ядат ДеБелия гъз
  • -2
    1
    Салтан крадеца
    Само ние краците от партия "вгъZZраждани" направихме този празник на нашия квартал, кръстен на нашата велика спонсорирана от руZZсия партия! Гласувайте за нас и съвсем ще докараме балгария до фалита!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари