Любчо Нешков: Виктор Орбан е душата и сърцето на агресията срещу България

0
Виктор Орбан идва в Северна Македония
Виктор Орбан идва в Северна Македония

Виктор Орбан идва в Северна Македония

Унгарският премиер Виктор Орбан планира визита в Република Северна Македония след по-малко от две седмици, съобщава кореспондентът на bTV в страната. Това посещение идва скоро след като новото македонско правителство получи заем от 500 милиона евро от Унгария.

Журналистът Любчо Нешков коментира в предаването "Тази сутрин": "Посещението на Орбан не е инцидент и не е културна дипломация. Орбан е сърцето и душата на агресията срещу България от Северна Македония. Той е банката и финансистът на всички медии в РСМ, които бълват антибългарската пропаганда"

Междувременно, македонският президент Гордана Силяновска-Давкова планира визита в България. В делегацията ѝ ще бъдат включени министърът на културата Зоран Лютков и министърът на външните работи Тимчо Муцунски. Очакванията са за положителни разговори, но без обсъждане на съществени теми, а по-скоро фокус върху разведряване на отношенията.

Силяновска-Давкова, която наскоро спечели президентските избори с над 300 000 гласа преднина пред опонента си Стево Пендаровски, вече предизвика противоречия, като положи клетва без да използва конституционното име на държавата. Това доведе до напускането на церемонията от гръцкия посланик и реакция от българския премиер Димитър Главчев.

В официална позиция България заяви: "България многократно и ясно е заявявала своята позиция, че договореностите трябва да се изпълняват стриктно. Убедени сме, че европейската перспектива на Република Северна Македония зависи изцяло от прилагането на международните споразумения, в които тя членува, както и на това, одобрено от Европейския съвет през юли 2022 година".

Силяновска-Давкова се е срещнала и със сръбския президент Александър Вучич в манастира "Свети Прохор Пчински" по повод годишнината от Илинденското въстание. В предизборната си кампания тя се обяви против конституционните промени и вписването на българите като малцинство, но заяви, че приема преговорната рамка за членство в Европейския съюз.

Предстоящата среща между българския и македонския президент ще бъде втори опит за провеждане на разговори, след като планираната среща на 24 май в Рим не се състоя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Орбан
    Прав си,куроЛюбчо,сън не спя само и само да измисля как да направя сечено на България - как ме разкри ????
  • 4
    2
    Българин
    КуроЛюбчо Нешков не е журналист,а е нагъзена мисирка,какво му изсерат в устата,това яде.Друго обяснение да изтропаш подобна глупост в национален ефир няма
  • 6
    1
    Мухахахахаха
    КуроЛюбчо Смешков разби тъпомера мухахахахахахахахаа няма такива ДеБили мухахахахахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари