Локализираха пожара в района на село Боримечково

0
Гасенето му продължава
Гасенето му продължава Снимка: Архив

Гасенето му продължава

Пожарът край село Боримечково, община Лесичово, е локализиран днес следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той уточни, че сигналът е подаден около 15:15 ч. на телефон 112. По първоначални данни се е запалила нива в покрайнините на селото и към мястото са насочени екипи на пожарната и на Горското стопанство в Пазарджик. Пристигайки там е установено, че огънят е навлязъл в горски фонд край населеното място, посочи Стоянов, предаде БТА.

В подкрепа на огнеборците са изпратени дежурни екипи от Районните служби в Пещера, Велинград, Панагюрище и Белово. Към момента на мястото са четири противопожарни специализирани автомобила, няколко джипа и около 40 пожарникари, подпомогнати от горски служители и доброволци, добави говорителят на пазарджишката полиция.

Стоянов каза още, че пожарът е локализиран, а гасенето му продължава, но на този етап не могат да бъдат предоставени данни за нанесените щети и засегнатите площи.

На място ще останат дежурни екипи, които да предотвратят евентуално разпалване на огнища на огъня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари