Избухна горски пожар между селата Микрево и Каменица

0
Избухна горски пожар между селата Микрево и Каменица

Кметът на село Микрево заяви, че пожарът е изключително голям и продължава да се разраства

Голям пожар избухна в гориста местност, разположена между селата Микрево и Каменица в община Струмяни.

На място са изпратени два екипа на Пожарната служба в Сандански. За овладяване на пожара са мобилизирани и горски служители, както и доброволци. Силният вятър в района затруднява усилията на огнеборците.

Кметът на село Микрево заяви пред Българската национална телевизия (БНТ), че пожарът е изключително голям и продължава да се разраства. Според него, ситуацията е критична и изисква незабавна реакция. „Огънят преминава във върхов, което затруднява овладяването му от земята. Поискахме помощ от въздуха, за да се опитаме да контролираме ситуацията“, добави той.

От Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) съобщиха, че са изпратили два противопожарни автомобила с екип от специалисти, които да се включат в гасенето. Доброволци от околните села също са се организирали и активно участват в усилията за овладяване на огъня.

Пожарът се разразил в гориста местност, далеч от населени места, което намалява риска за живота и имуществото на местните жители. Въпреки това, силният вятър и сложният терен създават сериозни затруднения пред екипите на място. Причините за възникването на пожара все още се изясняват, като няма информация за умишлено действие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ами "сигурно"жегите
    как пък не. Някой се е специализирал в пожарите. А и гладът, по- точно алчността за дървесина е голям.Мафия.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари