Лена Бориславова: ГЕРБ слушат това, което казва Пеевски

0
Няма по-отвратително нещо от това от едната страна да ти седи Делян Пеевски, а от другата Слави Трифонов
Няма по-отвратително нещо от това от едната страна да ти седи Делян Пеевски, а от другата Слави Трифонов Снимка: bTV

Няма по-отвратително нещо от това от едната страна да ти седи Делян Пеевски, а от другата Слави Трифонов

Лена Бориславова от "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) отправи сериозни обвинения към партия ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“. Тя заяви, че ГЕРБ са под силното влияние на Делян Пеевски и неговите интереси. Според нея, представители на ГЕРБ, включително г-жа Габриел, водят преговори с международни институции за вдигане на санкциите срещу Пеевски в замяна на услуги.

"ГЕРБ слушат това, което казва Пеевски. Знам, че техни представители, включително г-жа Габриел и други ходят навън и разговарят с чуждите институции за това срещу услуги от ГЕРБ да бъдат вдигнати санкциите на Делян Пеевски. Това съм чувала в кулоарите на Народното събрание и на други места", заяви Бориславова.

Взаимозависимостта между ГЕРБ и ДПС

Бориславова подчерта, че съществува изключително силна зависимост между ГЕРБ и ДПС, която няма връзка с интересите на избирателите на двете партии. Тя изрази съмнение, че тези политически формации могат да подкрепят антикорупционни политики.

"Има една изключително силна зависимост, която по никакъв начин не е свързана с избирателите и на ГЕРБ, и на ДПС. Докато тази взаимовръзка е толкова силна няма как да се очаква, че тези хора и представителите им ще гласуват за антикорупционни политики. Днес гласуваха против комисията за Нотариуса, за Пепи Еврото и за разследване на зависимости в съдебната система", допълни тя.

Борисов и правителството

Според Бориславова, Бойко Борисов не е имал желание правителството да бъде подкрепено и е бил поставен в ситуация, от която няма изход. Тя също така отбеляза, че Делян Пеевски в момента няма контрол върху цялата си група, което води до разцепление и слабост в неговото лидерство.

"Няма по-отвратително нещо от това от едната страна да ти седи Делян Пеевски, който в момента дори няма контрол върху цялата си група, има страшно разцепване и негова слабост на лидерството, а от другата страна да ти седи Слави Трифонов или някой друг, който с голямото си его единственото, за което ще мисли е как да овладее ресурс", подчерта тя.

ПП-ДБ и опозиционната роля

Лена Бориславова заяви, че ПП-ДБ няма легитимен мандат да търси подкрепа за съставяне на правителство, тъй като са трета политическа сила. Тя обясни, че няма мнозинство, което да работи по приоритетите, които ПП-ДБ счита за важни, и че партията ще остане в опозиция.

"Няма мнозинство, което да работи по приоритети, които ние считаме за важни. Въпреки сътресенията в ДПС, няма обстоятелства, които да дават основание ние да променим позицията си. Вотът на избирателите ни отреди мястото на опозиция. Трябва да осъзнаем, че с 39 депутати нямаме мандат да налагаме дневния ред на обществото. Дълбоко вярвам, че трябва да работим за връщане на доверието и консолидация. Да получаваме заплати и да седим в опозиция няма никакъв смисъл и не е честно", допълни тя.

Бориславова също така заяви, че ако ПП-ДБ стане първа или втора политическа сила на следващите избори, партията ще предложи управление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Плановете на Пеевски
    Корумпираните съд и прокуратура в бг са частните бухалки на Пеевски. ПЕЕВСКИ ДЪРЖИ ПРЪСТА СИ НА КОПЧЕТО ЗА АРЕСТА НА БОРИСОВ. СЛЕД КАТО АРЕСТУВА И ПРЕМАХНЕ БОРИСОВ, ПЕЕВСКИ ЩЕ ПРЕМАХНЕ И ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧКА ЗА ДА ОВЛАДЕЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е НЕГОВА. ЦЕЛИТЕ НА ПЕЕВСКИ СА: ПЪРВО - ПРЕМАХВАНЕ НА СТАРОТО РЪКОВОДСТВО В НЕГОВАТА ПАРТИЯ И ОВЛАДЯВАНЕ НА ЦЯЛОТО ДЕПЕСЕ И СЛЕДВА ВТОРИ ЕТАП - ПЕЕВСКИ ИЗПОЛЗВА КАТО ЧАСТНА КОРПОРАЦИЯ ДПС, ЧРЕЗ СВОИТЕ БУХАЛКИ АРЕСТУВА И ПРЕМАХВА БОРИСОВ - ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧКА ЗА ОВЛАДЯВАНЕТО НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ... ЗАЩО МИСЛИТЕ, ЧЕ В МОМЕНТА боко тиквата СЕ ПАЗИ СЪС СНАЙПЕРИСТИ ПО ОГРАДАТА?!
  • 2
    3
    Ах ленче ленче
    Ние не забравихме лена мустака дето може пуловер да си ушиеш от космак. Не забравихме и лена дрипавата дето я пощипкваха по стъпалата раираш ли????
  • 8
    2
    лено, ленче
    Нима забрави, че за ПП/ДБ, цитирам дословно, Пеевски се е “променил за добро”?!? Да ти напомня ли кой го каза, или сама ще се сетиш?!? Забрави ли, че Кирил Петков седеше с Делян Пеевски и Бойко Борисов на видеовръзка със Зеленски, без да има никаква стойност и значение закона “Магнитски”? Важен беше евроатлантизмът, нали?
  • 0
    1
    БКП умре!
    ФАКТ!!!!!!!!!!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари