Леко земетресение отново разтърси Вранча

0
Трусът е регистриран на 76 километра от румънския град Бузъу
Трусът е регистриран на 76 километра от румънския град Бузъу

Трусът е регистриран на 76 километра от румънския град Бузъу

Европейско-средиземноморският сеизмологичен център съобщи за земетресение с магнитуд 2.9, което е станало на 6 август 2024 година в 20:56 часа местно време. Трусът е регистриран в област Вранча, известна с висока сеизмична активност, на 11 километра южно-югоизточно от село Тълнич и на 76 километра север-северозападно от град Бузъу, където населението е около 130 000 души.

Според данни на Националния институт по геофизика в Букурещ, епицентърът на земетресението е бил на дълбочина от 77 километра. Засега няма съобщения за нанесени щети или пострадали хора.

По-рано днес, в 16:04 часа местно време, земетресение с магнитуд 4.1 по скалата на Рихтер разтърси Румъния. Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център (EMSC), епицентърът е бил на дълбочина от 140 километра в област Вранча.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Странна работа
    много се засили сеизмичната активност в района на Бузъу.Да не копаят за шистов газ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари