КЗК образува ново съдебно производство срещу АПИ

0
Институцията реагира на сигнали за нередности при възлагане на обществени поръчки
Институцията реагира на сигнали за нередности при възлагане на обществени поръчки Снимка: АПИ

Институцията реагира на сигнали за нередности при възлагане на обществени поръчки

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предприема действия по няколко жалби, свързани с обществени поръчки в различни сектори. Институцията е образувала открити производства срещу Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), община Бургас и "МБАЛ - Свиленград" ЕООД.

В първия случай, КЗК разглежда жалба от "Обединение Зебра - Мегахим" срещу решение на АПИ за полагане на хоризонтална маркировка по републиканските пътища в Северен централен район. Този район обхваща областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра. Жалбата е подадена по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Второто производство е образувано срещу община Бургас по жалба на "Лидер Консулт 2024". Оспорва се решението на общината за възлагане на консултантски услуги по управление на инвестиционния процес, включващ извършване на инвеститорски контрол при изграждането на Многопрофилната болница за активно лечение на детски заболявания "Света Анастасия" в Бургас. Тази болница ще бъде филиал на националната педиатрия в София, която предстои да бъде изградена.

Важно е да се отбележи, че наскоро кметът на Бургас Димитър Николов подписа договори за доставка на високотехнологична медицинска апаратура за бъдещата детска болница. Това оборудване е от ключово значение за функционирането на клиниките и отделенията в новото здравно заведение.

Третото производство е срещу "МБАЛ - Свиленград" ЕООД по жалба на "Сименс Хелткеър" ЕООД. Жалбата оспорва решението на болницата относно доставката, монтажа, пускането в експлоатация и обучението на персонала за работа с компютърен томограф.

Тези действия на КЗК показват активната роля на институцията в осигуряването на прозрачност и справедливост при провеждането на обществени поръчки в различни сфери - от инфраструктурата до здравеопазването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари