КЗК образува открито производство срещу Община Русе

5
Спорни срокове за подаване на оферти привлякоха вниманието на регулатора
Спорни срокове за подаване на оферти привлякоха вниманието на регулатора Снимка: Dunavmost / Архив

Спорни срокове за подаване на оферти привлякоха вниманието на регулатора

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предприе решителни действия, образувайки открито производство срещу Агенция "Митници" във връзка с реконструкцията на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево". Това стана ясно от официално съобщение, публикувано на интернет страницата на КЗК.

Производството е образувано по жалба на дружество "Капитан Андреево 2024" по Закона за задълженията и договорите (ДЗЗД), която оспорва решението на Агенция "Митници" относно инженеринга (проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор) за реконструкцията на граничния пункт. Жалбата се позовава на разпоредбите на Закона за обществените поръчки (ЗОП), по-специално в частта, касаеща сроковете за подаване на оферти за участие в процедури.

Паралелно с това, КЗК инициира още две открити производства. Едното е срещу Община Варна по жалба на Консорциум "Щрабаг - библиотека Варна" ДЗЗД. Оспорва се решението на общината за изграждане на нова сграда на регионална библиотека "Пенчо Славейков", като отново се визират разпоредбите на ЗОП относно сроковете за участие в процедури.

Третото производство е образувано срещу Община Русе по жалба на "Нелсен Чистота" ЕООД. То касае решението за събиране на битови отпадъци, транспортирането им до съоръжения за третиране, обществена хигиена, снегопочистване и зимно поддържане на територията на общината.

Тези действия на КЗК подчертават важността на спазването на законовите разпоредби при провеждането на обществени поръчки и показват готовността на комисията да реагира на сигнали за потенциални нарушения. Очаква се развитието на тези производства да хвърли светлина върху практиките при възлагането на значими обществени поръчки в различни сектори и региони на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    От Архива до Кадрие
    Пеленчо Миляков (дядо, член( не полов) на БКП и поръчков наказател ) отдавна е умрял. Кой е Пленчо Милфков? Да не е някой ходещ Член(полов) ?
  • 3
    6
    Искрена
    Сметосъбирателната практика показа, че отворите на контейнерите за рециклиране/ разделно сметосъбиране/ се НЕУДОБНО МАЛКИ. Затова около тях винаги са СТРУПАНИ ЕДРОГАБАРИТНИ АМБАЛАЖИ, голяма част от които не е по силите на гражданите да ги нарежат и напъхат в съответните контейнери. Отворите на последните са подходящи за ПОЩЕНСКИ КУТИИ, НЕЖЕЛИ ЗА АМБАЛАЖ. Дано нашите общинари най- после ОСМИСЛЯТ ПРОБЛЕМА И СЕ ПОГРИЖАТ ЗА ПОДХОДЯЩИ КОНТЕЙНЕРИ!!!
  • 8
    5
    Учуден
    Каква КЗК, какви контролни органи. Кметът си е подсигурил такова благоденствие и спокойствие. Уредил е на работа когото трябва, така че никой да не го закача. И това дело ще е поредния кьорфишек. Няма органи в тази държава, няма прокуратура, няма съд, няма АДФИ, няма НАП, няма Сметна палата, няма КОНПИ, няма реални органи.
  • 5
    4
    Alèx
    АЛО, ВАНЬО, АКО НЕ СИ ОТ МОНТАНА, НЯМА РАБОТА ЗА ТЕБЕ В МИТНИЦАТА НА КОЛКОТО И КОНКУРСИ ДА СЕ ЯВИШ! ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ОТ ПСЕВДОБ ЪЛГАРИТЕ ОТ НАТОТО!
  • 8
    3
    метачката Кадрие
    Пенчо Милков КЕША вече е взел парите от новата фирма за чистота,а Нелсен могат да си подават жалби колкото си искат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари