Кръстю Кръстев: Театралните афери са проява на невъобразимо малоумие

1
Бивш културен министър осъжда скандалните назначения в театрите
Бивш културен министър осъжда скандалните назначения в театрите Снимка: БНТ

Бивш културен министър осъжда скандалните назначения в театрите

Бившият министър на културата Кръстю Кръстев изрази силно възмущение относно наскоро разкритите злоупотреби в театралната система. В ефира на предаването "Денят започва с Георги Любенов" той категорично осъди скандалните практики, определяйки ги като "малоумие".

"Това е малоумие", заяви Кръстев, визирайки разкритите нередности в назначенията на персонал в някои театри. Той подчерта сериозността на ситуацията, като добави: "Петното, което се хвърли върху тази система, която работи добре, е невъобразимо."

Схема, обречена на провал

Бившият министър изрази недоумение относно замисъла на тази измамна схема. "Не мога да си представя кои са тези хора, които са си представили, че тази плиткоумна схема може да проработи, тя е хваната на момента", коментира той. Кръстев обаче изрази загриженост, че разкриването на нередностите е станало със закъснение.

Призив за разследване

Кръстев призова за задълбочено разследване на случая. "Въпросът е, че тя е хваната малко по-късно, отколкото трябва да бъде. Къде са причините да не се забележи веднага, това ще го кажат компетентните органи", посочи той. Бившият министър изрази увереност в професионализма на разследващите и очакването си, че те ще разкрият всички детайли около случая.

Същност на злоупотребите

Кръстев очерта основните аспекти на разкритата схема: "Става въпрос за тези назначавания на хора, които нямат нищо общо с театъра, в който са назначени и им били взети картите, за да могат хората да вземат парите", обясни той, разкривайки механизма на измамата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Аре стига!
    Защо е необходимо изобщо да има министерство на културата? Колко точно хора станаха по културни защото го има министерството? Я се огледайте в едно затихващо градче като Русе, що пари се харчат за култура? Последната педеращина за която се сещам, било имало някакъв пърформанс без репетиции, но имало огромни емоции и успех ?!?! Даже не му помня името, но поредното захлебване от някакви хорица, осветители, фотографи, озвучители, техници, режисьори, актьори, кафеправачки, всякаква сган и накрая? Те сами са си го гледали. Ама платихме ние.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари