Коя е жената, приземила аварийно самолет

0
Семейна двойка оцеля след драматичен обрат по време на полет в САЩ
Семейна двойка оцеля след драматичен обрат по време на полет в САЩ Снимка: Елиът Алпер / Facebook

Семейна двойка оцеля след драматичен обрат по време на полет в САЩ

Драматично спасение във въздуха: Жена без летателен опит приземява самолет след колапс на съпруга си.

Една обикновена разходка с малък самолет се превръща в драматично изпитание за семейна двойка от Съединените щати, когато 78-годишният пилот любител Елиът Алпер получава инфаркт по време на полет. Неговата 69-годишна съпруга Ивон, която никога преди не е управлявала самолет, успява да извърши аварийно кацане с помощта на авиодиспечери, демонстрирайки изключително самообладание в критична ситуация, съобщиха местни медии, цитирани от bTV.

Началото на въздушното приключение

Двойката, занимаваща се с недвижими имоти, започва своето пътешествие от Лас Вегас на борда на Beachcraft King Air 90. Полетът им из западните щати на Америка протича нормално до момента, в който на височина около 1800 метра настъпва неочакваният обрат.

Драматичен момент във въздуха

Елиът Алпер внезапно колабира на пилотската седалка, оставяйки съпругата си Ивон в ситуация, за която тя никога не се е подготвяла. Осъзнавайки сериозността на положението, Ивон незабавно се свързва с контрола на въздушното движение, търсейки спешна помощ.

Героичната намеса на авиодиспечерите

Записът на разговора между Ивон и авиодиспечера разкрива напрежението на момента. С треперещ глас, Ивон получава инструкции от земята:

"Ще ви помогнем да стигнете директно до най-близкото летище. Става ли?", пита авиодиспечерът.

"Добре", отговаря Ивон, очевидно уплашена, но решена да се справи със ситуацията.

Стъпка по стъпка към безопасно кацане

Следвайки внимателно указанията на авиодиспечерите, Ивон успява да насочи самолета към летище "Медоус Фийлд" в Калифорния. Въпреки липсата на какъвто и да е опит в пилотирането, тя не само успява да приземи самолета безопасно, но и да го спре на пистата с дължина около 3300 метра.

Реакция на спасителните екипи

Веднага след кацането, спасителни екипи посрещат двойката на пистата. Елиът Алпер е транспортиран незабавно към болница за спешна медицинска помощ. Към момента няма официална информация за неговото здравословно състояние.

Официално потвърждение и реакции

Федералната авиационна администрация на САЩ потвърждава инцидента, посочвайки, че на 4 октомври, около 13:40 часа местно време, е извършено аварийно кацане на летище "Медоус Фийлд" в Калифорния от пътник, поради спешна нужда от медицинска помощ за пилота.

Рон Брустър, ръководител на летищата в окръг Керн, коментира необичайното събитие: "Доколкото знам, кацането е безпрецедентно. Никога не съм ставал свидетел на нещо подобно през цялата си кариера".

Предстоящо разследване

Инцидентът ще бъде подложен на щателно разследване от съответните авиационни власти, като се очаква да бъде предоставена допълнителна информация за обстоятелствата около драматичното кацане.

Този изключителен случай подчертава важността на бързата реакция и ефективната комуникация между въздушния контрол и пилотите в критични ситуации, както и невероятната способност на хората да се справят с екстремни предизвикателства под напрежение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари