Мълния порази самолет над Атлантическия океан

0
Наложило се е машината да се върне в Бостън
Наложило се е машината да се върне в Бостън

Наложило се е машината да се върне в Бостън

Международен полет на Delta Air Lines, насочен към Рим, Италия, бе принуден да се върне обратно в Бостън, след като бе ударен от мълния. Инцидентът се случи в неделя вечерта, докато самолетът летеше над Атлантическия океан, съобщават от авиокомпанията и Федералната авиационна администрация (FAA), предаде ABC News.

Полетът и инцидентът

Самолетът, модел Airbus A330, излетя от летище „Логан“ в Бостън около 18:10 часа и трябваше да кацне в Рим в 08:15 часа местно време в понеделник. Около час след излитането, докато самолетът прелиташе над Атлантическия океан, екипажът докладва за удар от мълния и взема решение да се върне обратно в Бостънот предпазливост“.

Кацане и мерки за безопасност

Самолетът кацна безопасно на летище „Логан“ в 19:20 часа местно време, където бе посрещнат от пожарни коли на пистата като предпазна мярка. За щастие, няма нужда от медицинска помощ за пътниците или екипажа, съобщиха от Бостънската служба за спешна медицинска помощ.

Разследване и безопасност

Федералната авиационна администрация (FAA) започна разследване на инцидента. Регулациите на FAA изискват търговските самолети да бъдат проектирани така, че да издържат на удари от мълнии. Въпреки че мълниите могат да причинят повреди на структурите на самолета, сериозни инциденти са изключително редки. Самолетите са проектирани да издържат на такива удари, като мълнията обикновено влиза през едно крайно място, преминава през фюзелажа и излиза през друго.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...