Костадинов Костадинов: Радев няма да ни даде третия мандат

0
Няма да го даде на антинатовска партия, прогнозира лидерът на "Възраждане"
Няма да го даде на антинатовска партия, прогнозира лидерът на "Възраждане" Снимка: Facebook

Няма да го даде на антинатовска партия, прогнозира лидерът на "Възраждане"

Костадин Костадинов, лидерът на партия "Възраждане", направи остри изказвания по адрес на управляващите партии ГЕРБ и ДПС. В интервю за БНР, Костадинов заяви, че държавата е завладяна и се управлява от тези две партии с подкрепата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

Критика към коалиционната политика

Според Костадинов, в настоящия парламент няма достатъчно депутати, които да се обединят срещу ГЕРБ и ДПС. Той отбеляза, че 119 депутати не са достатъчни за създаване на алтернативно правителство, като 6 от депутатите на разпадналата се партия "Величие" са заявили, че няма да подкрепят правителство с втория или третия мандат.

Прогнози и планове за бъдещето

Костадинов изрази съмнение, че президентът Радев ще даде мандата на "Възраждане", тъй като партията им е антинатовска. Въпреки това, той заяви, че ако получат третия мандат, ще съставят правителство, което ще защитава българските национални интереси и ще бъде против евроатлантическата ориентация.

Диалог и преговори

Лидерът на "Възраждане" отбеляза, че ако "Има такъв народ" (ИТН) получат третия мандат, ще преговарят с тях от уважение. Според него, партията му е готова да разговаря с политически опоненти и проявява политическа мъдрост, въпреки че в миналото са наричали ПП-ДБ "неможачи".

Остра критика към ДПС и вътрешнополитическите борби

Костадинов отправи остри критики към ДПС, посочвайки, че партията е свързана с олигархията и води вътрешнополитическа борба за власт и пари. Според него, ДПС и демокрацията са несъвместими и лидерите на партията трябва да напуснат, ако искат да се борят срещу модела "Пеевски".

Проблемите в държавата и предложения за реформи

Костадинов коментира, че ниската избирателна активност е основната причина за настоящите политически проблеми. Той също така изрази загриженост за липсата на човешки ресурси и доброволци при справянето с горските пожари и предложи възстановяване на "Гражданска защита", която да действа на доброволни начала.

Международна политика и надежди за промени

Лидерът на "Възраждане" заяви, че се надява на по-добра политика спрямо България, ако Доналд Тръмп победи на президентските избори в САЩ. Според него, Тръмп е надежда за световния мир и защитава консервативните ценности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари