Костадин Костадинов: Готови сме да разговаряме с всички без ГЕРБ и ДПС

0
"Възраждане" са на консултации при президента
"Възраждане" са на консултации при президента Снимка: БГНЕС

"Възраждане" са на консултации при президента

Четвъртата политическа сила „Възраждане” е на консултации при президента Румен Радев за съставяне на правителство. На „Дондуков” 2 лидерът на партията Костадин Костадинов заяви, че ГЕРБ и ДПС са негласна коалиция от ''сиамски близнаци". "Готови сме да разговаряме с всички без ГЕРБ и ДПС с третия мандат за широк кабинет с консенсусен министър-председател начело", смята той, предаде NOVA.

"Борисов не е радостен, защото осъзнава голямата зависимост на ГЕРБ. Възможно е да има правителство в този парламент. 125 мандата са различни от тези на ДПС и ГЕРБ. Ако искаме да покажем, че може да има държава, която да не се управлява с Борисов и Пеевски, сега е моментът", допълни Костадинов. И допълни, че КСНС трябва да бъде свикан заради избора на нов патриарх и възможна "пълзяща украинизация" и "Възраждане" очаква отговор от държавния глава.

Президентът от своя страна заяви, че ниската избирателна активност е поставила на изпитание легитимността. "Как виждате преодоляването на гражданската апатия? Как преценявате бъдещето пред 50-тото НС. От ГЕРБ-СДС заявиха, че ако не формират ясно изразено мнозинство, ще формират правителство на малцинството. Бихте ли подкрепили идеята и при какви условия и имате ли формула за излизане от нелеката политическата ситуация", попита Радев.

В понеделник държавният глава се срещна с ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. До момента от партията на Борисов заявиха готовност за съставяне на правителство на малцинството, от ДПС посочиха, че трябва да се направи правителство от евроатлантическите партии. ПП-ДБ пък категорично отказва да участва в подобни преговори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари