Костадин Костадинов: Трагедията е, че постоянно даваме кръв в мирно време

1
Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата
Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата Снимка: БТА

Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата

Поредна трагедия сполетя българските Военновъздушни сили (ВВС) след катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA в района на авиобаза "Граф Игнатиево". Инцидентът предизвика остри реакции сред политическите среди, като лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов изрази своето възмущение пред журналисти в Народното събрание.

"Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата. Лошото е, трагедията е, че постоянно даваме кръв, ние имаме загуби в мирно време", заяви Костадинов, подчертавайки сериозността на ситуацията.

Според лидера на "Възраждане", този инцидент е поредното доказателство за намаляващата способност на Българската армия да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната. Той припомни, че проблемите във военната авиация са били обсъждани на Консултативен съвет за национална сигурност в края на 2021 година, но очевидно не са били предприети достатъчно ефективни мерки.

Костадинов сподели информация от среща с представители на въоръжените сили, която се е състояла предходната седмица. "Принудени сме да си купуваме тоалетната хартия дори. В поделенията нямаме елементарни битови условия, храната не достига. Когато отидем на учебни занятия, не стреляме, защото нямаме достатъчно боеприпаси. Техниката се разваля. Автоматите ни са от 60-те години на миналия век, заяждат, т.е. те не заяждат, те засичат и в буквалния смисъл на думата създават проблем за сигурността на войниците", цитира той думите на военнослужещите.

Политикът изрази недоумение относно решението на България да отделя значителни средства за военна помощ за Украйна, докато собствените ѝ въоръжени сили са в окаяно състояние. Той категорично отхвърли твърденията, че се дарява оръжие с отпаднала необходимост, определяйки ги като "изключителна лъжа".

Трагичният инцидент и последвалите реакции повдигат сериозни въпроси относно състоянието на българските въоръжени сили и необходимостта от спешни мерки за подобряване на тяхната боеготовност и материално-техническо осигуряване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    до 4
    като започваш с "абе кретен" направо ми спечели вниманието да прочета какво ще кажеш по-нататък.........
  • 3
    10
    112
    До 9 Куросмук бесарабски,тебе да не те е ебал Костадин,че толкова си се възпалил,да ти еба путката майна в гъза и после в устата да ти еба,курва дебил-пеперастка да ти еба
  • -4
    9
    Копейкин до втория коментатор
    Браво другарю, спасибо товарищ. Доказваш, че моите лъжи и манипулации имат ефект сред народонаселението ни.
  • 3
    8
    До 4
    Абе капут бесарабски,ти знаеш ли Кирчо Простото,че е фалшификатор на подписи,съставител на официални документи с невярно съдържание и убиец на пътя заедно с куросмука зайо цицин ? Нали се досещаш къде ще свърши цялата ппдб корумпирана измет веднага щом киевския хуйосмук го обесят за първия уличен стълб ? Точно така,при манафите в затвора.А ти ще въртиш свирки на руските тираджии ама вече без пари щото ще станеш пръв русофил пепераст хахахах
  • 6
    7
    Ф16
    До 6 Да,излезе такава новина.Трагедия е наистина,че в българското общество има 4%-та тотално деградирали хомосексуалисти,които да гласуват за мръсната измет ппдб
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...