Костадин Костадинов: Влизането в Шенген ще превърне България в най-големия бежански лагер в света

0
"Възраждане" организира национално шествие срещу приемането в Шенген
"Възраждане" организира национално шествие срещу приемането в Шенген Снимка: ПП "Възраждане"

"Възраждане" организира национално шествие срещу приемането в Шенген

Председателят на партия "Възраждане", Костадин Костадинов, изрази сериозни опасения относно потенциалното влизане на България в Шенгенското пространство. В публикувано видео в социалните мрежи, той очерта редица рискове, които според него застрашават бъдещето на страната.

Костадинов коментира разпространяващата се информация за възможното приемане на България в Шенген още този четвъртък. Той отбеляза, че тази новина предизвиква ентусиазъм сред определени медии и политически кръгове, но подчерта, че се пренебрегват сериозните заплахи, които това решение би могло да представлява за България.

"Започва да се прокрадва една новина, че в четвъртък България може да бъде приета в Шенген. Това предизвиква вълна от ентусиазъм в евроамериканските медии и в американските партии у нас. Но никой не говори за огромната смъртоносна заплаха, която това представлява за страната ни", заяви Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" изтъкна, че в момента Шенгенската система не функционира ефективно, като посочи примери с държави като Германия и Австрия, които затварят границите си. Той подчерта, че влизането на България в Шенген в този момент на вътрешен разпад на системата не е повод за радост.

Костадинов акцентира върху последствията от превръщането на България в "първа шенгенска държава". Според него, това би означавало, че всички нелегални имигранти, влезли в страната, ще бъдат регистрирани като част от Шенгенското пространство, а останалите държави-членки ще имат право да връщат мигрантите обратно в България.

Икономическите последици от такова развитие също бяха подчертани в изказването на Костадинов. Той даде пример с Германия, където годишната издръжка на нелегалните мигранти възлиза на 25 милиарда евро, сума, близка до целия годишен бюджет на България. Костадинов изрази съмнение в способността на страната да се справи с подобен финансов товар.

"Знаете ли колко струва на Германия всяка година издръжката на нелегалните мигранти? 25 милиарда евро! Това са 50 милиарда лева – почти целият бюджет на нашата държава", подчерта той.

Освен икономическите аспекти, Костадинов засегна и демографския проблем, предупреждавайки за потенциална промяна в етническия състав на населението и заплаха за българския език като доминиращ в страната.

"Проблемът не е само икономически, а и демографски. След време ще се събудим в държава, в която голяма част от населението няма да говори български език", предупреди лидерът на "Възраждане".

В заключение, Костадинов призова за преразглеждане на условията за членство на България в Европейския съюз и подчерта необходимостта страната да защитава своите интереси и суверенитет. Той обяви организирането на мащабно шествие на 21 октомври 2024 година в София и други големи български градове, като част от национална акция под надслов "Дайте шанс на мира!".

"Бъдещето на България е поставено на карта. Ние няма да позволим страната ни да бъде превърната в бежански лагер. Призовавам всички да се включат в шествието и да защитят България", завърши Костадинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Нов Кмет
    До 2 - що ли ми се струва,че можеш да изядеш няколко шамара,съвсем неслучайно,но профилактично ? Независимо от колко различни имена драскаш тук,трол нещастен
  • 1
    4
    Българин
    До 3 - да,това не бива да се забравя,мафията ще прикрие убиеца ако няма обществен натиск за прозрачност на делото! Да не забравяме че варненският кмет ПеПераст още на следващия ден асфалтира участъка за да прикрие следите! Кирил Петков е убиец,освен доказан мошеник,и мястото му е в затвора доживот!
  • -2
    3
    Някой
    Само да не вземе да катастрофира и да убие човек като онзи олигофрен Кирил Простото Петков,който заедно със Зайо Цицин отдавна трябваше да е следствен за съпричиняване на смърт на пътя!
  • 0
    2
    Някой
    Тоя кЪстадин що ли ми се струва, че ще стане така, случайно ще вземе да катастрофира ...
  • -5
    1
    123
    Прав е Коцьо ! Ще се изреждат араби по дъщерите че и по синовете ви, ама ще е късно. Няма да и е до тротинедки по двечки в тъмното, ама ще е късно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари