Костадин Костадинов: Горица Грънчарова - Кожарева не е подходяща да застане начело на държавата

1
Лидерът на "Възраждане" смята, че тя не може да бъде „разглеждана като самостоятелен фактор“ и не взима решенията сама
Лидерът на "Възраждане" смята, че тя не може да бъде „разглеждана като самостоятелен фактор“ и не взима решенията сама

Лидерът на "Възраждане" смята, че тя не може да бъде „разглеждана като самостоятелен фактор“ и не взима решенията сама

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов изрази ясно несъгласие с номинацията на Горица Грънчарова-Кожарева за поста на служебен министър-председател. Пред журналисти в парламента Костадинов заяви, че не смята Грънчарова-Кожарева за подходяща да оглави държавата, като изрази своите сериозни съмнения относно нейната компетентност и независимост.

Костадинов припомни един инцидент от миналото, когато Конституционният съд обяви уволнението на бившия шеф на Сметната палата, Валери Цветков, за незаконно. Въпреки това, по думите му, Грънчарова - Кожарева, която тогава заемаше поста на заместник-председател на Сметната палата, е отказала да допусне Цветков обратно в институцията. "Това само ние ли го помним?", запита риторично Костадинов. Той подчерта, че ако Грънчарова-Кожарева не спазва законите на по-ниска позиция, няма основание да се очаква, че ще действа по-добре като министър-председател.

Костадинов също така изрази съмнение относно независимостта на Грънчарова-Кожарева, като заяви, че тя не може да бъде разглеждана като "самостоятелен фактор". Лидерът на "Възраждане" отбеляза, че Грънчарова - Кожарева е била назначена по време на управлението на ГЕРБ, макар и формално да е била издигната от квотата на "Обединени патриоти". Според него обаче, тези патриоти са били просто "сламени фигури на Пеевски", и дори ако са имали някакво автономно назначение, бързо са били "превербувани".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Българин
    Аз например съм бесарабски циганин и ставам само за свирки.Иначе Костадинов е напълно прав,че Кожарева-Грънчарова е една тъпа и грозна лелка,но това е положението след конституционните промени на ДеБелият мравояд Христо Иванов Бойкикев и ДеБелян ПеПеевски! На тях трябва да благодарим за Главчев и сега за Кожарева!
  • -4
    2
    Българин
    Това с фалцетното гласче и късото пишле, къде е тръгнало да се излага. Не си вижда лилавите венци в устата, бърчи джуки и ще казва "кой ставал, и кой не ставал" - ами ти бе, ти за какво ставаш???
  • -1
    1
    Ганчо Цонев
    Ами единственият друг вариант беше Чобанов, креатура на ПЕЕВСКИ. Сигурно "възрожденския" МАН ГАЛ иска той да бе станал Премиер..??? 😀
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари