Коронавирус плъзна на Олимпиадата

0
Целият австралийски олимпийски отбор е бил тестван за COVID-19
Целият австралийски олимпийски отбор е бил тестван за COVID-19

Целият австралийски олимпийски отбор е бил тестван за COVID-19

Непосредствено преди началото на Олимпийските игри в Париж, австралийският женски отбор по водна топка бе ударен от огнище на COVID-19. Австралийският олимпийски комитет обяви в сряда, че още три състезателки са дали положителен тест за коронавирус, с което общият брой на заразените нарасна до пет. Вчера бе съобщено, че две от националните състезателки са били диагностицирани с вируса, предава БТА.

Целият австралийски олимпийски отбор е бил тестван за COVID-19, но положителни случаи са регистрирани само в женския тим по водна топка. Шефът на делегацията Анна Миърс потвърди информацията и подчерта, че самоличността на заразените спортистки няма да бъде разкрита, за да се запази тяхната лична неприкосновеност. Миърс добави, че на заразените състезателки ще бъде разрешено да тренират в сряда, ако тяхното здравословно състояние го позволява. Въпреки това, те ще бъдат задължени да носят маски, да се изолират колкото е възможно повече и да избягват натоварените зони на олимпийското село.

Припомня се, че на игрите в Токио преди три години бяха въведени изключително строги мерки за ограничаване на пандемията от коронавирус, включително редовни задължителни тестове и носене на маски. Във Франция обаче, към момента няма изискване за редовни тестове или задължителна употреба на маски. Въпреки това, някои служители изразяват притеснения относно евентуално разпространение на вируса през следващите седмици на игрите.

Мерките, които се предприемат в Австралийския олимпийски отбор, целят да ограничат разпространението на вируса и да защитят здравето на всички участници в Олимпиадата. Очаква се внимателно наблюдение на ситуацията и възможни допълнителни мерки в случай на по-нататъшно разпространение на инфекцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Мама ви, овце прости!
    Какъв COVID-19 бе, нали ви напраскаха графен в мозъците чрез „ваксините“ на Урсула и ви вдигнаха на 90% СТАДНИЯ имунитет ?!! Оказа се, че ние антиваксърите още сме си живи, а вие, „ваксинираните“, сте перманентно болни „от COVID“ и си мрете като мухи! Че и продължават да ви се подиграват като ви „тестват“ с PCR двуцифрения коефициент на интелигентност! Смях! Смях! СМЯХ!
  • 4
    2
    Бай Чеп
    Представяте ли си я тая тъпотия?!! Топ спортисти във върхова форма, отишли да се борят за медали на олимпиада, правят си ментетеста и БАМ - корона, маски, изолация и всичко най!
  • 6
    1
    122
    Кеф, чудесно за великия ЕС, викнете Урсула , тя е "всемогъща", ще ви даде " съвет"
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари