Румънският премиер бойкотира закриването на Олимпиадата в Париж

5
Марчел Чолаку протестира срещу спорна ситуация в гимнастиката
Марчел Чолаку протестира срещу спорна ситуация в гимнастиката

Марчел Чолаку протестира срещу спорна ситуация в гимнастиката

Министър-председателят на Румъния Марчел Чолаку обяви днес, че няма да присъства на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж, в знак на протест срещу несправедливото отношение към румънските гимнастички. Това бе съобщено от румънската агенция "Аджерпрес".

Чолаку изрази своята позиция чрез пост в социалната мрежа Фейсбук, където определи случилото се като "скандално". Той подчерта, че медал, спечелен с честен труд, не бива да бъде отнет въз основа на спор, който нито треньорите, нито водещите технически експерти разбират.

„Да се ​​отнема медал, получен с честен труд, въз основа на спор, който нито треньорите, нито водещите технически експерти разбират, е абсолютно неприемливо! Недопустимо е в състезание от такъв мащаб, което насърчава ценности като уважение, разбиране и съвършенство, дете, заслужило си честно медала, да бъде брутално лишено от резултата от труда си за четири години! Не бих могъл да гледам сълзите ѝ и спокойно да приема, че подобно нещо е съвсем нормално!", написа Чолаку.

Според премиера "фактът, че стотици милиони зрители по цял ​​свят бяха, подобно на нас, румънците, на практика шокирани от тази ужасна сцена, показва, че нещо не е наред някъде в системата на организиране на това състезание".

„Много добре си спомням как при комунизма руснаците крадяха от нас на Олимпиадата и ние се опитвахме да спорим с тях, без да имаме големи шансове да спечелим. Днес не искам да споря с никого, просто избирам да протестирам с моят жест срещу явна несправедливост към румънките, които напълно са се доказали, Сабрина и Ана Мария, имате цяла нация, за която вашият труд и сълзи са по-ценни от всеки медал, независимо от скъпоценния метал! И ви уверявам, че румънската държава ще ви третира, включително и по отношение на наградите, като олимпийски медалисти, защото за всички нас вие сте такива!“, каза румънският премиер.

Ситуацията, която предизвика тази реакция, се разигра вчера, когато Ана Мария Барбосу завърши четвърта в дисциплината на земя в турнира по спортна гимнастика на Олимпийските игри в Париж, а Сабрина Манека-Воиня се класира пета. Барбосу изглеждаше в позицията на бронзов медалист за няколко десетки секунди, но американската гимнастичка Джордан Чайлс обжалва успешно и резултатът ѝ беше увеличен от 13,666 на 13,766, така че тя зае третото място. Сабрина Манека-Войне също подаде жалба за получената от нея оценка (13,700), но жалбата ѝ беше отхвърлена.

Този инцидент предизвика вълна от недоволство и възмущение в Румъния, като много хора се присъединиха към позицията на премиера Чолаку. Според него, този случай е доказателство, че трябва да се обърне по-голямо внимание на справедливостта и прозрачността в спортните състезания, особено когато става въпрос за млади спортисти, които полагат огромни усилия и жертви в името на успеха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    28
    аз
    На негово място ще отиде Денков , че много обича да пътува
  • 2
    27
    Учуден
    Като смрадлив аналноолабен бесарабски травестит аз съм много заинтересован от мюсюлманското население в Русия,защото откакто бях подложен на генг бенг от чеченци много уважавам тази религия! Най обичам да ме дупят все едно съм в джамия!
  • 1
    26
    Учуден
    До 20: да го духаш бесарабски ДеБил-ПеПераст! Руснаците имат 15 представители в Париж,но не им е мястото там в смрадливата Педерасиада,където ти би взел медал ако имаше състезание по свирки хаха
  • 1
    25
    Учуден
    До 22 "Празничните богослужения само в Съборната джамия в Москва привличат по 130 хиляди души срещу едва 35 хиляди по съветско време, посочва мюсюлманският лидер. Според московските власти в столицата на Русия живеят днес на постоянни и временни начала 3-4 милиона души, изповядващи исляма, добавя той. Преди 10-15 години в Санкт Петербург имаше около 250 до 300 хил. мюсюлмани, а днес броят им наближава един милион. Бурно се развиват мюсюлманските общности в Калининградска област, Карелия, Коми и други региони от федерацията. Постоянно расте броят на изповядващите исляма в Приморски, Хабаровски, Алтайски край, на остров Сахалин, констатира висшият духовник."
  • 2
    24
    Мухахаха
    пРоссия е всичко друго , но не е "християнска Русия" "патриарх"-полковник от КГБ, благославя убиството на православни, които бяха под негова юрисдикция ... "светец" Скендер Невски, с цитати от Корана върху шлема. "Мюсюлманското население на Русия стремително нараства, главно заради мигрантите от Централна Азия и арабския свят. Това заявява в интервю за "Известия" председателят на Съвета на мюфтиите на Русия Равил Гайнутдин, оглавяващ и Духовното управление на мюсюлманите в страната. Днес в Русия има повече хора, изповядващи исляма, отколкото в царско време, но от някогашните над 14 хиляди култови сгради за тях са останали малко над 8 хиляди. Това поражда огромни струпвания на вярващи край джамиите по мюсюлманските празници. За да се задоволи острата нужда от молитвени домове, в цялата федерация трябва да се изградят още към 50-60 джамии, но строежите често срещат съпротива от страна на местните власти, казва Гайнутдин. Той цитира оценка на "уважавани експерти и аналитици", според която до 15 години близо 30 на сто от населението на Русия - в момента 145-милионна страна, ще бъде мюсюлманско."
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари