Колона от автомобили се изви на ГКПП "Кулата"

0
Преминаването през границата отнема около 30 минути
Преминаването през границата отнема около 30 минути Снимка: БТА / Архив

Преминаването през границата отнема около 30 минути

Граничният контролно-пропускателен пункт "Кулата" отново е подложен на сериозно натоварване, като опашката от автомобили към този момент достига около километър. Пътуващите, които се опитват да преминат през границата, трябва да се въоръжат с търпение, тъй като времето за преминаване е около 30 минути, предава БТА. Това важи както за леките автомобили, така и за товарните.

Тази ситуация не е изолиран случай, като миналата събота преди обяд колоната от автомобили на граничния пункт "Кулата" беше около 800 метра. Причините за увеличения трафик могат да бъдат свързани със значителния брой румънски туристи, които пътуват към и от Гърция, както и с активния летен сезон.

Във връзка с нарастващия брой преминавания през ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", "Гранична полиция" препоръчва използването на алтернативни гранични пунктове на българо-гръцката граница. Такива пунктове често са с по-ниска натовареност, което позволява по-бързо преминаване и намалява стреса за пътуващите.

За да избегнат дългите опашки и потенциалните забавяния, е препоръчително пътуващите да проверяват предварително състоянието на граничните пунктове и да избягват пиковите часове. Летният сезон традиционно е свързан с по-голям трафик, особено по уикендите, когато много хора тръгват на път към Гърция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари