Трафикът на гранични пунктове с Румъния и Гърция е интензивен

0
На Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение заради основен ремонт на българския участък
На Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение заради основен ремонт на българския участък Снимка: БТА / Архив

На Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение заради основен ремонт на българския участък

Интензивен трафик се наблюдава на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния и Гърция, информират от Главна дирекция "Гранична полиция" към МВР. По информация от ведомството, на границите с двете страни движението на товарни и леки автомобили е затруднено на няколко ключови пункта.

На границата с Румъния особено натоварено е преминаването на ГКПП "Кардам", ГКПП "Никопол" и ГКПП "Дуранкулак", където трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. Поради тази причина се препоръчва шофьорите да използват алтернативни маршрути. В същото време на ГКПП "Оряхово" фериботната платформа е временно спряна от 8:00 часа на 9 септември поради ниското ниво на река Дунав.

Освен това на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение заради основен ремонт на българския участък. Трафикът се извършва в една лента, регулиран от светофар. За избягване на задръствания, пътуващите могат да използват други гранични пунктове в региона – "Силистра", "Кардам", "Дуранкулак", "Кайнарджа" и "Крушари". Последните два пункта работят всеки ден от 8:00 до 20:00 часа и не пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция интензивен трафик се отчита на ГКПП "Кулата" в двете посоки, както за леки, така и за товарни автомобили. Заради големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГДГП съветват да се използват по-малко натоварените алтернативни пунктове на българо-гръцката граница. За пътуващите към курортите около Солун, Кавала и Халкидики се препоръчва преминаването през ГКПП "Илинден". Туристите, които се отправят към Ксанти, Комотини и остров Тасос, могат да използват ГКПП "Златоград", а за тези, насочени към района на Александруполис, алтернативата е ГКПП "Капитан Петко войвода". През пунктовете "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Относно останалите гранични пунктове, движението на границите със Сърбия, Турция и Северна Македония е нормално. На ГКПП "Гюешево" на 26 август започнаха дейности по изграждането на новата Система вход/изход на ЕС, което доведе до временна реорганизация на движението. Кабините за гранични проверки на товарните автомобили ще бъдат демонтирани и заменени с нови, като трафикът временно ще бъде пренасочван през трасетата за леки автомобили. Това може да причини известни забавяния при преминаването през пункта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари