Колко се чака за преминаване през ГКПП "Дунав мост"?

1
Следобед се очаква увеличение на трафика
Следобед се очаква увеличение на трафика Снимка: Facebook

Следобед се очаква увеличение на трафика

Ремонтните дейности на "Дунав мост" започнаха на 10 юли и включват цялостна подмяна на асфалтовите пластове, панелите, хидроизолацията, както и поставяне на нови ограничителни системи и маркировка. Работите по 70-годишното съоръжение ще продължат в продължение на две години, което създава необходимост от временна организация на движението.

От граничния пункт уточниха, че колите изчакват до пет минути, за да преминат в района на ремонтните дейности на естакадата на съоръжението на влизане в България. Очаква се увеличаване на трафика на леки автомобили на изход от страната в посока Румъния в следобедните и вечерни часове, предупреждават от граничния пункт. Движението в района се регулира от служители на "Гранична полиция", които се грижат за безопасността и ефективността на преминаването.

Данни за преминаващите превозни средства

За последното денонощие през "Дунав мост" са преминали общо 1890 товарни автомобила в двете посоки. От тях 982 са влезли в България, а 908 са излезли от страната. Режимът на изчакване на камионите е организиран основно в рамките на буферния паркинг за тирове, което спомага за по-доброто управление на товарния трафик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари