Колко нарушения на Изборния кодекс има на тази снимка?

0
Бившият евродепутат Ангел Джамбазки алармира за нарушения в предизборната кампания
Бившият евродепутат Ангел Джамбазки алармира за нарушения в предизборната кампания Снимка: ДПС

Бившият евродепутат Ангел Джамбазки алармира за нарушения в предизборната кампания

В разгара на предизборната кампания за местни избори, бившият евродепутат Ангел Джамбазки привлече вниманието към потенциални нарушения на Изборния кодекс. Чрез публикация в социалните мрежи, той постави на дневен ред въпроси, свързани с използването на чужд език в агитационни материали, както и употребата на национални символи по неподходящ начин.

Джамбазки изрази своето безпокойство относно няколко аспекта на предизборната кампания, които според него нарушават правилата:

  1. Агитация на чужд език
  2. Използване на чужди национални знамена
  3. Неправомерна употреба на българския национален флаг

"Лесен въпрос за розови либерали: колко нарушения на Избирателния кодекс има на тази снимка? Подсказвам: агитация на чужд език, чужди национални знамена, национален трибагреник...", написа евродепутатът в своя пост.

Той критикува остро политическите си опоненти, обвинявайки ги в двоен стандарт при прилагането на законите. Според Джамбазки, определени политически сили умишлено използват етническата карта за провокиране на обществото, като същевременно се представят за жертви при реакция от страна на обществеността.

"Години наред този политически тумор, който вече тридесет години паразитира върху измислената от най-гнусните ченгета, "етническа карта", провокира българското общество точно по тази линия. Турски знамена, агитация на турски език и прочее. Очакването е да "скочим" и тези негодници отново да се правят на жертви", добави той в емоционалното си изявление.

Джамбазки призова Централната избирателна комисия (ЦИК) да предприеме незабавни действия срещу нарушителите на Избирателния кодекс. "Сега е ред на ЦИК. Централна Избирателна Комисия, уведомени сте, накажете нарушителите на ИК", завърши своя пост Джамбазки.

Този случай повдига важни въпроси относно спазването на правилата в предизборната кампания и ролята на институциите в осигуряването на честен и законосъобразен изборен процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Сашо
    Джамбазки,свърши ли пиратките,метни им една...Или с пожарникарския маркуч....
  • 5
    1
    Нужно е
    Прокурорска проверка и съд
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари